Свечаном академијом и доделом плакета најбољима обележен Дан школе „Свети Сава“

Свечано, у Народном позоришту, запослени и ученици Основне школе „Свети Сава“ обележили су Дан школе и школску славу. Богат музичко – сценски програм припремили су учитељи, наставници и ђаци, а међу великим бројем добрих ученика истакло се шесторо најбољих ученика осмог разреда: Огњен Орашанин, Лара Адамов, Сташа Блажић, Никола Андрић, Ана Војводић и Јована Карић.

Захваљујући преданости учитеља и наставника Сташа Блажић успела је да са најбољим оценама савлада задато градиво, али и да се издвоји из појединих предмета.

-Подједнако волим друштвене и природне предмете, тако да сам успехе остварила на такмичењима из српског језика, математике, хемије. Пуно знања стекла сам и у оквиру школских пројеката у којима сам учествовала. Планирам да упишем природни смер Гимназије „Душан Васиљев“ – открила нам је Сташа.

И Огњену Орашанину основна школа остаће у најлепшем сећању.

-Трудио сам се и успео у томе да остварим одличан успех током досадашњег школовања, а имао сам и резултате на такмичењима. Пронашао сам се у решавању задатака тако да сам био први из математике, а и енглески за мене није страни језик, јер сам освојио високо друго место. Основна школа остаће ми у најлепшем сећању – сазнајемо од Огњена.

Ове године Дан школе обележен је многобројним активностима те су ученици имали прилике да учествују у турнирима у таблићу, шаху, на ликовном конкурсу, такмичењу у лепом писању, да се опробају у угледним часовима и иконописању.

-У све активности укључили смо и друге школе, а посебно бих истакла спортски турнир организован у Спортском центру „Језеро“. Доделом плакета „Свети Сава“  нашим најбољим ученицима желимо да честитамо на труду и иницијативи коју су показали током основног школовања и да им на овај начин покажемо да су они понос наше школе – додала је директорица Гордана Рацков.

Свечаној академији су присуствовале колеге из других школа и родитељи, али и чланице Градског већа Валентина Мицковски и Мелинда Гомбар.

-У име Града и лично име свим ученицима и просветним радницима честитам школску славу уз жељу да остварују што боље успехе и резултате. Ово је прилика да се још једном подсетимо на првог српског просветитеља и да негујемо праве вредности – напоменула је Валентина Мицковски.

Don`t copy text!