14. Меморијал „Зоки Макитан“: Планинари „Кинђе“ у походу на Тару

Чланови Планинарског друштва „Кинђа“ протеклог викенда евоцирали су сећања на свог пријатеља, колегу, једног од оснивача овог друштва и његовог првог председника, прерано преминулог Зорана Макитана. Дестинација планинарског изазова у Зоранову част, већ по традицији, била је изненађење за кикиндске планинаре. Меморијал „Зоки Макитан“ организован је 14. пут, а поход изненађења овога пута била је Тара. Са планинарског успона, чланови ПД „Кинђа“ донели су дивне фотографије и лепе утиске.

-Концепт Меморијала је такав да се чланови пријаве и до последњег тренутка не знају где ће ићи. Одзив је и овога пута био добар, Меморијал је окупио 35 чланова. Боравили смо у планинарском дому, посетили врхове Орлов вис, Биљешке стене одакле пуца прелеп поглед на језеро Перућац. Стаза је била прилично захтевна, дуга 15 и по километара. Попели смо висину од 1247 метара, а укупан успон је 900 метара. Другог дана били смо на Трешњевцу- преноси нам утиске Оливера Макитан, организаторка похода.

Планинари „Кинђе“, заљубљеници у природу, изазове и досезање планинских висина, током протеклих меморијала обишли су бројне планине у Србији: врхове Копаоника, Ртња, Златара, Златибора, Бабиног Зуба, Старе планине, Авале, Озрена, Бесне кобиле…У освајању нових висина, негују спортски и тимски дух, као и сећање на колегу који је први организовао овакве походе изненађења.

Фото: приватна архива

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....