Злато за мешовити хор „Гусала“„Корнелије Станковић“ на фестивалу „Хорфест“

Чланови мешовитог хора АДЗНМ „Гусле“  „Корнелије Станковић“, под диригентском палицом Еве Арањош Француски, вратили су се из Ваљева са освојеним првим местом у категорији камерни хорови. Фестивал „Хорфест“ окупио је 26 хорова и одржан је седми пут.

-Посебно ми је драго што је жири који је оцењивао наступе био сачињен од еминентних и стручних професора и диригената са новосадске, београдске и Музичке академије из Источног Сарајева, Божидар Црњански, Весна Шоуц и Раде Радовић.  Ушла сам и у најужи круг за најбољег диригента фестивала и, како ми је жири саопштио, мале нијансе су пресудиле да заузмем друго место. У малим камерним хоровима сваки члан мора да буде увежбан јер се сви чују и на нама, диригентима, је да их увежбамо. Добили смо похвале да смо стилски сваку композицију одлично отпевали, пуно емоција, осећања и динамике. То нам је свима подстрек да још боље радимо – истакла је Арањош Француски.

 

Кикиндски камерни хор има 23 члана и представио се духовном композицијом, као и композицијама Исидора Бајића „Српски звуци“, Монике Аслунд „Ком“ и мексиканском познатом нумером „Лакокарача“.

А.Ђ.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!