„Златни котлић Дунава“ Субину, витезу кулинарства

Радован Субин, витез кулинарства за чија гастрономска умећа мало ко није чуо, а многи су имали среће и да уживају у њима, донео је још један пехар у Кикинду. Овога пута из Гроцке, са 55. „Грочанских свечаности“ на којима је, у конкуренцији 61 такмичара, скувао најбољу рибљу чорбу и освојио чек на хиљаду евра.

– На „Златном котлићу Дунава“ учестовао сам четири пута и сваки пут сам био на победничком постољу, од тога два пута на првом месту – каже Радован. – Мило ми је што сам поново показао како се кува рибља чорба. Имао сам 30 гостију на вечери, а оним што је остало почастио сам публику. Организаторе, пријатеље, колеге, све сам их позвао да дођу на „Дане лудаје“. Мислим да сам ја неки мали амбасадор нашег града на кулинарским манифестацијама.

Небројене су манифестације на којима је Субин кувао и побеђивао. Зато ме организатори, када им досади да стално односим награде,  позивају да будем судија, смеје се Радован.

Јуче се вратио са још једног жирирања, са „Гулашијаде“ у Деспотовцу.

– Такође сам и представио мађарску кухињу, одржао сам предавање о томе како је настао гулаш и како се кува. Можда сам сентименталан  према мађарској кухињим, ја је обожавам. Када презентујем развој кухиње у свету, увек наглашавам да је мађарска специфична јер се, у само једном залогају, истовремено осећају сви укуси и то је задивљујуће. Зато се дивим Мађарима, а гулаш им је такав и зато што додају и неку сласт, кашику пекмеза од кајсија или парче чоколаде за кување, да „убију“ горчину – открива нам Субин.

Упркос томе што је упорно међу првима, неки организатори га и даље позивају као такмичара јер, чини се, не желе да остану без Радовановог специјалитета.

На позив Туристичке организације Зрењанин у уторак ће, још једном, наступити на Данима пива, тачније на Меморијалу „Ђула Фаркаш“, такмичењу у кувању рибље чорбе.

– Сигурно ћу достојно представити наш град и позвати их на „Дане лудаје“ – додаје Субин.

Најбољи кувар Кикинде и амбасадор нашег туризма врло добро зна да се најлепша дружења и договори постижу уз добро јело у припреми којег је овај витез кулинарства једноставно ненадмашан.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....