(ВИДЕО) Завршена едукација за лиценциране тренере – у изгледу отварање одељења ТИМС-а у Кикинди

У Високој школи струковних студија за образовање васпитача (ВШССОВ) у Кикинди данас је одржано последње предавање, трибина о завршеном наставном процесу за добијање лиценци оперативних тренера и спортских учитеља.

Образовање тренера остварено је у сарадњи професора Факултета за спорт и психологију ТИМС из Новог Сада, Градске управе, ВШССОВ и кикиндског Спортског савеза.

– Трибина је епилог програма стручног оспособљавања. Законодавац је предвидео да они који раде у спорту, посебно са децом, морају да имају образовање. Данас сумирамо утиске о самом наставном процесу и његовим резултатима – рекао је проф. др Златко Ахметовић, оснивач ТИМС-а.

Трибини су присуствовали градоначелник Никола Лукач и члан Градског већа задужен за омладину и спорт, Драган Пецарски.

– Свесрдно помажемо да Кикинђанима, спортистима и младим људима, буде доступно адекватно стручно усавршавање. Настављамо већ започете преговоре са ТИМС-ом како бимо у Кикинди отворили одељење овог факултета. Уједно, то је и почетак остваривања плана да у наш град доведемо још неколико високошколских установа – изјавио је градоначелник Никола Лукач.

Факултет за спорт и психологију ТИМС из Новог Сада уписује студенте на два смера: физичко васпитање и спорт, и психологија. Oва установа има акредитацију надлежног министарства, а основне студије трају четири године.

 

Don`t copy text!