Заједничким улагањем Града и Покрајине до здраве пијаће воде у четири села

За суфинансирање изградње постројења за кондиционирање пијаће воде и реконструкцију црпних станица у Мокрину, Иђошу, Накову и Банатском Великом Селу , Кикинди је припало укупно 238 милиона  динара на конкурсу који је расписао Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Додели уговора присуствовао је градоначелник Никола Лукач, а поделио их је подсекретар Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство Александар Пановски.

Кикинда има вишедеценијски проблем сa пијаћом водом, а пре две године почела је изградњу фабрике воде и реконструкцијa водоводних цеви. Према речима градоначелника Лукача, изградња мини постројења умногоме ће побољшати живот у четири села.

-Радови ће се одвијати у две фазе. Неће бити изостављена ни остала насељена места а територији Града.  Решавање овог питања у преосталим селима наставићемо у  2024. години – додао је Лукач.

Целокупана инвестиција износиће више од 380 милиона динара, а локална самоуправа издвојиће 147 милиона динара. Циљ пројекта је да се по завршетку реконструкције црпних станица угради уређај за побољшање хемисјког квалитета пијаће воде. Вода која се црпи из сеоских бунара, након уградње пречишћивача и прераде у постројењу, имаће квалитет који је прописан Правилником о хигијенској исправности воде за пиће.

За суфинансирање изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини на територији АП Војводине у 2023.  Опредељено је 481,6 милиона динара . Новац су добили Град Кикинда и општине Рума, Бечеј, Стара Пазова, Житиште и Сента, а суфинансирано је 11 пројеката

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....