Зачинско биље из програма „Овде гајимо љубав“

„Овде гајимо љубав“ назив је програма-терапије баштованством која се спроводи у Центру за пружање услуга социјалне заштите. Корисници Центра данас су изашли на трг и понудили суграђанима зачинско биље које су сами узгојили.

– Посејали смо биљке пре два месеца, све нам се примило, и пуно смо радили. Имамо лимунски, црвенолисни и обичан босиљак, жалфију, нану, све у саксијама,  и резано цвеће са лавандом, рузмарином, матичњаком и наном – каже Слободан Крста.

Поред тезге код Културног центра су и родитељи који су, такође, учествовали у овој пластеничкој производњи у програму поводом Дана породице.

– Ово је трећа година како спроводимо акцију, а на трг излазимо више пута у току године. Имамо и воћњак који је у фази раста, са 60 садница и за сада су нам већ помало родиле кајсије и шљиве. У пластенику узгајамо и цвеће и надамо се да ћемо га изнети на продају и посадићемо га у нашем дворишту како бисмо оплеменили простор – каже Николета Павлов, в. д. директор Центра.

Ароматично биље продаје се по симболичној цени од 150 динара за саксију, а велики мирисни букети резаног биља су сто динара и суграђани их радо купују. Прикупљени новац баштовани из Центра искористиће за екскурзије и друге своје активности. Продаје на тргу данас ће бити до 14 сати и поново сутра од 10 до 14, а  затим и на следећем базару Туристичке организације.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!