Вучић на скупу „Србија наде“: Од Видовдана формирање Покрета за државу

БЕОГРАД – Скуп „Србија наде“ одржан је вечерас у Београду, а председник Србије Александар Вучић и лидер напредњака најавио је да се од суботе повлачи са места председника СНС и формирање Покрета за народ и државу од Видовдана.

„Ово је последње вече у коме вам се обраћам као предсендик СНС, сутра ће неко други преузети моју, вашу, нашу СНС, чији ћу члан остати и верни и одани члан бити. Али ћу од сутра бити предсденик свих грађана Србије, а не председник политичке партије“, рекао је Вучић.

Најавио је да ће СНС бити стожер новог Покрета, који ће бити база и ослонац како бисмо сачували земљу у наредне две и три кризне године које су одлучујуће за будућност Србије.

Вучић је изјавио да је народни покрет замислио као нешто шире од свих партија у коме ће се окупити одговорни и озбиљни људи који знају колико је важно да Србија буде на путу ка Европској унији, али да не руши своја савезништва са својим пријатељима на истоку.

Он је рекао да жели да окупи и много независних интелектуалаца и пуно људи који нису имали прилику до сада.

„Да променимо и оне локалне челнике који су били лоши и да се изборимо да неки млади виде своју будућност и да заједнички са нама раде у наредном периоду“, рекао је Вучић и захвалио свима у политичкој партији са којима је сарађивао и посебно на томе што никада нису дозволили „да ми мрзимо“.

Председник је позвао политичаре опозиције на разговоре и дијалог како би заједнички решавали проблеме у институцијама, а не на улици и истакао да прелезних влада неће бити и да ће се власт бирати на изборима народном вољом.

„Оне које не могу да ценим су политичари који ће ући у анале бешчашћа јер су злоупотребили највећу трагедију нашег народа. Позивам и те политичаре на разговоре и дијалог, моја врата су од сутра отворена за сваког од њих, да разговарамо и решавамо проблеме у институцијама система. Нису ауто-путеви место где се проблеми решавају, није мржња та којом проблеми треба да буду решени, јер ми њих не мрзимо, чак ни њих који ће у анале бешчашћа ући, а волимо народ који је тамо био окупљен“, рекао је Вучић.

Вучић је навео да су неки опозициони политичари покушали да злоупотребе две трагедије које су се недавно догодиле у Србији и да због тога не заслужују поштовање, али да су обични људи који су шетали на тим протестима пристојни људи који желе добро Србији.

Децу да учимо заједништву, а не поделама

Председник Србије Александар Вучић је на скупу „Србија наде“ поручио да је најважније питање за друштво, које се чуло после трагедија 3. и 4. маја, које је поставила мајка једне од убијених девојчица – чему смо учили децу, чему их учимо данас и шта ћемо да их учимо сутра и додао да децу треба да учимо заједништву, а не поделама.

Грађани су скандирајући дочекали председника са – Ацо Србине, а он их је замолио за минут ћутања за настрадале трагедијама у ОШ „Владислав Рибникар“ и у Младеновцу.

„Бескрајно вам хвала што сте у оволиком броју дошли на плато испред Дома Народне скупштине, што киша која цео дан пада није вас отерала одавде, показали сте колико сте упорни и спремни да се борите за нормалну и пристојну Србију, бескрајно вам хвала на томе“, поручио је Вучић на почетку говора.

(Танјуг)

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....