Војвођанска лига „Исток”: Локални дерби Рускоселцима, пораз ЖАК-а у Ботошу

Локални дерби у Руском Селу између Црвене звезде и великоселске Козаре припао је домаћину – 2:1, а још је кикиндски ЖАК поражен у Ботошу од Омладинца, резултатом 1:0.

Слободан Симић и Бојан Попесков запретили су, погађали су оквир гола Великоселаца у 23. односно 35. минуту, а онда се уписали и у стрелце. Симић је донео предност шест минута пре одмора када га је у линији с другом стативом центаршутом пронашао Коцкар, а Попесков је предност удвостручио у другом минуту наставка, у ситуацији „један на један” с голманом гостију, након што га је идеално „спојио” Кресоја.

У 79. минуту Невен Ђаковић, на супротној страни, остао је сам у казненом простору домаћина и поготком вратио неизвесност у двобој, али до краја промене више није било.

Црвена звезда: Костуранов, Лаништанин (Апић), Јанков, Симић, Коцкар, Цвијановић, Попесков, Војводић, Чуданов (Узелац), Зечевић, Кресоја.

Козара: М. Ђаковић, Ф. Томић (Латиновић), Терзин, Бјелановић, М. Бунић, Б. Бунић, Руњевац (В. Томић), Мисић, Н. Ђаковић, Француски (Рофа), Бурсаћ (Момчилов).

Водећа ОФК Кикинда има 60 бодова, новокозарачка Слобода трећа је с 48, четврти Рускоселци сакупили су 45, девети Великоселци 31, а 12. ЖАК 27 бодова.

Don`t copy text!