Владимир Шпоња, тренер ОФК Кикинде: У Руми морамо показати карактер

ОФК Кикинда поражена је минимално од Нафтагаса, a већ од првог тренутка видело се да гости више желе бодове, били су бржи и опаснији и погодак је лебдео у ваздуху. Тако је и било након пола сата. На супротној страни тек једна права опасност. Бенке је одиграо повратну у петерац, Ивановић се снашао у гужви, али је други помоћни арбитар Стефан Петровић из Сремске Митровице спасио Елемирце. Бенке је, по Петровићу, раније био у офсјаду, али снимак тако не показује. Пред одмор, пречка „нафташа” који су у наставку мудро чували предност и заслужено славили. Шеф струке Владимир Шпоња каже да је ово најслабије издање његовог тима, рачунајући и контролне мечеве.

– Нити један играч није био спреман да преузме одговорност и подигне екипу, да се тргнемо и пробудимо. Целу утакмицу били смо у контраритму и победа Нафатагаса је заслужена. Мотивација, жеља, елементарно фудбалско знање, све је било на њиховој страни, а пре меча причали смо да ако не будемо на највишем нивоу психофизичких могућности, тешко се можемо носити с квалитетним Елемирцима – истиче Шпоња.

Није оправдање, али нису Кикинђани били ни комплетни.

– Пореметила нас је повреда Бељића, дан пред утакмицу. Голман Опарница тренира смањеним интензитетом, а још двојица младих играча не вежбају са екипом због школских обавеза. Потребна су нам два појачања, али време прелазног рока истиче…

Следи гостовање у Руми, Словену.

– Квалитетени су барем као и Нафатагас, а минулог викенда изгубили су код куће од Шајкашана па ће бити силно мотивисани против нас. Чврсти су и добро утренирани. Офанзивна транзиција им је најјаче оружје, као и искуство које поседују Радишић, Брана Илић, Игњић, Максимовић… Моја екипа, након два пораза, у Руми мора показати карактер и издићи се изнад проблема. Некада и проблеми могу бити дар, да вас покрену но за то је потребна велика жеља и воља и јачи рад. Верујем да смо као екипа способни за то, а у суботу у Руми више ће имати успеха екипа која се ментално буде брже опоравила од последњег пораза – јасан је Шпоња.

Резултати петог кола: Словен – Борац 0:2, ОФК Кикинда – Нафтагас 0:1, Подунавац – Хајдук 2:4, Динамо – Јединство 1:0, Кабел – Бечеј 3:0, Тиса – Омладинац 0:1, Бачка – Железничар 0:1, Раднички – 1.мај Рума 3:2.   

ТАБЕЛА: Кабел 10, Хајдук 10, Железничар 10, Тиса 9, ОФК Кикинда 9, Подунавац 9, Словен 9, Динамо 9, 1.мај Рума 7, Раднички 7, Борац 6, Нафтагас 6, Бечеј 6, Омладинац 3, Јединство 3, Бачка 2

У шестом колу, у суботу и недељу, играће: Борац – 1.мај Рума, Железничар – Раднички, Омладинац – Бачка, Бечеј – Тиса, Јединство – Кабел, Хајдук – Динамо, Нафтагас – Подунавац, Словен – ОФК Кикинда.

 

ВУКОБРАТ: ЦИЉ ЈЕ ОПСТАНАК

Спортски директор Марко Вукобрат задовољан је с освојених девет од 15 могућих бодова.

– Старт је био сјајан, у Кули у четвртом колу нисмо заслужили пораз док смо против Елемираца имали убедљиво најслабије издање. Свесни смо квалитета Српске лиге и циљ нам је и након прва три кола био опстанак односно стабилност, а никако нереалане амбиције. Екипа је млада и знатно промењена у односу на прошлу сезону и ако не будемо давали на свакој утакмици максимум, можемо ући у проблем. Играчи и тренер имају подршку, а ми у управи свесни смо да нам недостаје центарфор и задњи везни које ћемо покушати довести до краја прелазног рока. За нормално функционисање у овом рангу потребно је поприлично новца и да није, пре свих, народног посланика Миленка Јованова, који лобира за добијање средстава, потом Града Кикинде и неколицине људи из Управног одбора, питање је да ли би клуб могао да се такмичи у овом рангу – напомиње Вукобрат.

Don`t copy text!