Владимир Шпоња, тренер ОФК Кикинде: Одлична хемија међу играчима за наставак низа

Трећа победа на страни, од укупно шест јесењих, може појачати апетите на  рубу Бландаша односно бити путоказ за зимски прелазни рок и пролећне амбиције ОФК Кикинде. Општи је то утисак љубитеља фудбала на северу Баната, након што су Кикинђани славили минималцем против Тисе, када је стрелац јединог поготка био је Александар Мирков из казненог ударца средином наставка, пошто је претходно оборен Алекса Спаић. Адорјанци су потом притискали, Кикинђани претили из полуконтри, задњи бедем је издржао и на крају наши су стигли до великог тријумфа за позиционирање при самом врху.

Капитен Небојша Ђукић вели:

– Добра утакмица подједнаких екипа, нисмо крили победничке амбиције и заслужено смо успели, пре свега, тимском игром. Делујемо све сигурније из кола у коло, али ваља то потврдити у суботу. Морамо показати да нисмо случајно трећи на лествици.

Надовезује се шеф струке Владимир Шпоња.

– Било је исцрпљујуће поготово у психолошком погледу, али то нас је пратило у већини мечева ове сезоне. Испадаће, највероватније, велики број екипа и зато је тако. Тиса игра допадљиво, желели су да изађу из мање кризе против нас, али ми смо били стрпљиви и дисциплиновани и истрајали смо у замислима. Било је, додуше, тренутака када смо били подређени, али нисмо клонули духом, јер хемија је међу играчима одлична.

У суботу на Градски стадион долази тешко рањена Бачка из Бачке Паланке.

– Без обзира на све, чека нас рововска борба, детаљи ће одлучити. Бачка је ушла у сезону с великим амбицијама и заиста има квалитетан састав, али засад су негативно изненађење лиге. И поред свега, поштујем их и сигуран сам да не заслужују дно табеле. Међутим, ми сада имамо низ добрих резултата, пет мечева смо без пораза, срчани смо и стално имамо жељу за доказивањем па, уз подршку навијача, очекујем нови тријумф – јасан је Шпоња.

Резултати 11. кола: Динамо – Борац 2:3, Кабел – Подунавац 1:1, Тиса – ОФК Кикинда 0:1, Бачка – Словен 0:5, Раднички – Нафтагас 0:2, 1.мај Рума – Хајдук 0:0, Железничар – Јединство 0:0, Омладинац – Бечеј 2:0.

ПОРЕДАК: Словен 24, Железничар 24, ОФК Кикинда 20, Кабел 19, Омладинац 18, Бечеј 18, Нафтагас 16, Динамо 16, Тиса 15, Подунавац 14, Хајдук 12, 1.мај Рума 12, Раднички 11, Борац 10, Јединство 9, Бачка 9.

У 12. колу, у суботу и недељу (13.30), играће: Борац – Бечеј, Јединство – Омладинац, Хајдук – Железничар, Нафтагас – 1.мај Рума, Словен – Раднички, ОФК Кикинда – Бачка, Подунавац – Тиса, Динамо – Кабел.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!