Владимир Шпоња, тренер ОФК Кикинде: Нити један гост не може бити фаворит на нашем терену!

Владимир Шпоња, дебитовао је победом на клупи ОФК Кикинде у повратничкој српсколигашкој сезони клуба из Дистричке улице и то против Омладинца из Нових Бановаца, којег су многи уочи старта видели као фаворита на кикиндском Градском стадиону. Капитен Небојша Ђукић, иако недовољно опорављен од повреде, ушао је у игру пола сата пре краја и поготком у трећем минуту судијске надокнаде донео плен ОФК Кикинди, а у последњим секундама Александар Мирков још је тријумф и оверио.

– Против Новобановчана одиграли смо тимски, момци су изгарали 90 минута, а ја сам у самом финишу само искочио као појединац и имао срећу да се нађем на правом месту пред мрежом гостију. Ова наша подмлађена екипа, с младим тренером, жели много, пуна је самопоуздања и верујем зато да ће и много доброг начинити ове сезоне – каже Ђукић.

Тренер Шпоња емoтивно и темпераментно водио је меч из свога простора.

– Знали смо да победу против Новобановчана можемо остварити једино ако будемо тактички дисциплиновани и максмимално пожртвовани и борбени. Успели смо у томе, истрајали смо у намери и на крају заслужено славили против изузетно квалитетног противника. Драго ми је и да је публика активно учествовала у утакмици, препознавала је моменте када смо били у подређеном положају и битно је утицала да не клонемо духом и дођемо до тријумфа. Нити један гост који ове сезоне буде долазио у Кикинди не може  рачунати на сигурне бодове нити се понашати као фаворит – напомиње Шпоња.

Наредни ривал ОФК Кикинде у Бечеју биће истоимени клуб.

– Бечејци су такође добро стартовали, победили су на страни и то на врло тешком гостовању, у Руми код Словена. Показали су одмах на старту зашто су годинама стабилан српсколигаш. Овај њихов тим има неколико врсних и искусних играча, ту су: Томчић, Томић, Кобиљски, Зељковић, одличан је голман Милованов, потом двоструки стрелац у Руми, Живков… Но, за нас та утакмица представљаће велики испит зрелости, јер ако желимо добар пласман морамо имати и континуитет не само квалитетних игара већ и освајања бодова – јасан је Шпоња.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....