Владимир Шпоња, тренер ОФК Кикинде: Младима потребна подршка, а не негативна енергија с трибина

У утакмици с мало прилика и још мање удараца у оквир, кикиндски српсколигаш ремизирао је без погодака на Градском стадиону с Подунавцем, а шеф струке ОФК Кикинде Владимир Шпоња каже да је такав меч и очекивао.

– Тим из Белегиша, дисциплинован и технички поткован, у првом делу натерао нас је да се бранимо и тада заслужио да поведе. На полувремену, ушли су Бенке и Чеман и тада смо успоставили контролу, пленио је сигурношћу и дефанзивац Мојсиловић, а имали смо и две изгледне ситуације да стигнемо до предности. Били смо агресивнији, бржи и размишљали смо позитивно. Резултат је ипак реалан и нисам незадовољан ремијем, првим у сезони – истиче Шпоња.

Тренер Кикинђана наглашава да је екипа премлада и да јој је потребна подршка.

– Жао ми је што те чињенице један део наше публике не узима у обзир, јер момцима не треба негативна енергија с трибина. Ове сезоне српсколигашка „Војводина” уједначенија је него икада, можда ће и сваки гол, а не бод, одлучивати на крају.

Следи недељни матине у Панчеву.

– Старт Динама је за многе изненађење, али то је прави градски клуб с дугом традицијом, а екипа увек зна како да се понаша у разним ситуацијама које овај ранг доноси. Додатно су се појачали пред крај прелазног рока, добили су и самопоуздање након победе у Инђији и делује да се налазе у зони комфора, међутим сигурно ће бити силно мотивисани и против нас, а на нама је да се на југу Баната покажемо у бољем светлу од оног на прошлом гостовању Словену па се онда можемо надати позитивном резултату – јасан је Шпоња.

Don`t copy text!