Викенд награда за чланове „Гусала“: Победнички концерт у Неготину и успех на „Бећаријади“

Чланице певачке групе Академског друштва за неговање музике „Гусала“  трећи пут у својству победника одржале су концерт у неготинском Дому културе. Прошле године, оне су освојиле 1. место и лауреат у категорији  традиционалних песама на Вокални етно фестивалу за младе, те им је ове године припала част да се представе концертом, у оквиру „Вечери победника“.


-Још једном, публици, стручном жирију и такмичарским групама наше девојке представиле су свој склад, музикалност, разноврстан репертоар, умеће владања различитим стиловима певања, али показале и колико значи континуитет у раду. И овог пута, оставиле су сјајан утисак, па су договори за будуће сарадње већ постигнути. Младост и традиционално певање још једном су били у фокусу, што је од изузетног значаја за нематеријално културно наслеђе  и његово константно неговање – истакла је уметнички руководилац друштва Магдалена Попов.

И тамбурашки оркестар „Гусала“, под вођством Милоша Рељина, био је успешан на фестивалу  „Бећаријада” у Турији који је организован 30. пут. На манифестацији, посвећеној извођењу бећараца, јединствене и популарне врсте народних песама карактеристичне за Војводину, Драгослав Мишков, добио је награду за најбољег солисту.

Плодносном викенду за ову друштво треба додати и да је Хор „Корнелије Станковић“ гостовао у Жомбољу, чиме је настављена одлична сарадња са комшијама из Румуније. Већ  наредног викенда дечији фолклорни ансамбл учствује на Међунорадном фестивалу дечијег фолклора у Бугарској у братском град Силистра где су прошле године оставили одличан утисак.

A.Ђ.

Don`t copy text!