Велики успех КУД-а „Мокрин“ – пласман на државни Сабор народног стваралаштва

Културно-уметничко друштво „Мокрин“ представљаће Војводину на престижном Републичком такмичењу, Сабору народног стваралаштва Србије у Горњем Милановцу 14.октобра.

Ово је први пут да се мокрински КУД пласирао на Републичку смотру. После успешних наступа на општинском и зонском такмичењу, чланови КУД-а наступили су на Покрајинској смотри у Врбасу, на 44. Фестивалу фолклорних традиција.

У конкуренцији од чак 51 културно-уметничког друштва, стручни жири је одлучио да Мокринчани, уз још четири КУД-а, представљају Војводину на националном Сабору.

На сваком од својих наступа, КУД из Мокрина је одушевио публику и жири својим изванредним извођењем традиционалних игара из Северног Баната, укључујући „Паорско коло“, „Фицко“, „Велико мокринско коло“, такође и спојем банатских песама: „Да је вишња као трешња“, „Ај Лили Лили“, каже председник КУД-а, Живко Угреновић.

– Овај успех представља потврду нашег преданог рада и посвећености у очувању и промоцији традиције и богате културне баштине. Резултат је труда уметничких руководилаца и играча КУД-а, као и подршке Месне заједнице Мокрин и Града Кикинде. Овај изванредан подухват КУД-а не само што нас поносно представља на националној сцени, већ и наглашава важност очувања и неговања културног наслеђа, чиме се читава заједница инспирише да чува своје традиције и доприноси културном богатству наше земље. Узбуђени смо и нестрпљиви да видимо како ће КУД Мокрин представити Војводину на овом престижном догађају и верујемо да ће нас и даље одушевљавати својим изванредним уметничким перформансима – истакао је Угреновић.

Чланови КУД-а „Мокрин“ већ су, ове године, успешно наступили на међународном Фестивалу фолклора „Златни опанак“ у Ваљеву, на којем су освојили треће место у категорији јуниора. Такође су имали веома запажен наступ на Међународном фестивалу фолклора у Бугарској.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....