Велики народни оркестар АКУД „Соња Маринковић“ из Новог Сада представио се Кикинђанима

Велики народни оркестар АКУД „Соња Маринковић“ из Новог Сада одржао је целовечерњи концерт у амфитеатру Високе школе струковних студија за образовање васпитача чиме је потврђена сарадња ове две установе. Владимир Грујић, води оркестар већ пет деценија и како истиче значајно је повезивање са кикиндском Високом школом с обзиром на то да имају смер васпитач за традиционалне игре.

-Нама је ово први пут да сарађујемо, пре свега, захваљујући професору Слободану Балаћу који је наш члан. Уједно студент ове школе Славен Балаћ такође је део оркестра. Ранијих  година наступали  смо са фолклорним ансамблом јер је Кикинда захваљујући „Гуслама“ веома призната у нашем миљеу. Очекујем да ћемо са школом проширити сарадњу, а самим тим и са Кикинђанима – истакао је Грујић.

Директорка ВШССОВ Ангела Месарош додала је да су школи на располагању ресурси  АКУД „Соња Маринковић“  из народне традиције.

-У сусрет предстојећим празницима желели смо да организујемо концерт за студенте и грађанство. Ово је била прилика да се на сцени појаве и  наши студенти традиционалног смера који су били у прилици да се из прве руке упознају са тим како своју школу могу да примене приликом ангажовања у културно-уметничким друштвима – рекла је Ангела Месарош Живков.

Велики народни оркестар представио се војвођанским композицијама који је обухватио српске, мађарске, румунске и ромске игре. Свирали су староградске игре, као и део репертоара Србије.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!