Уз звуке рокенрола предшколци се опростили од васпитача и вртића

Предшколци су се од својих васпитача и вртића у опростили на најлепши могући начин уз песму и игру. У завршном плесу који је за тему имао рокенрол, на Градском стадиону, под називом „Кад си срећан, плеши“ окупили су будући прваци из 18 градских и сеоских вртића. Игру су започели култним рок хитом групе Квин „We will rock you“ наставили су рокенролом за децу, да би свој плесни наступ завршили уз незаобилазну нумеру „Тwist again“. Плес уз познату композицију „Кад си срећан“ делом је одигран по киши, тако да ће га малишани сигурно дуго памтити.

Овом догађају присуствовали су родитељи, али и баке и деке, који су са трибина бодрили своју децу, као и градоначелник Никола Лукач, његова заменица  Дијана Јакшић Киурски, председник Скупштине града Младен Богдан  и чланови Градског већа Валентина Мицковски, Мелита Гомбар, Стеван Иличић. Први човек Града малишанима је пожелео пуно успеха у школи.

-Најлепши начин да се малишани поздраве од својих васпитача, али и да их они испрате у ново животно раздобље јесте песма и игра. Четврта генерација предшколаца приредила је за родитеље, али и за све суграђане плесне тачке којих ћемо се радо сећати. Плес по киши је део одрастања, а деци ће вртић и васпитачи и оно што су научили од њих бити увек у лепом сећању као најбезбрижнији део живота – устакао је градоначелник Лукач.

Кристина Дрљић, директорица ПУ „Драгољуб Удицки“ додала је да је ово круна заједничког рада васпитача, родитеља и деце.

-На најлепши начин опраштамо се од наших предшколаца и у школу испраћамо дивну генерацију. У програму је било 490 предшколаца који ће ово дуго памтити. Можемо да им пожелимо да им од сутра сваког дана сија сунца, да увек буду овако весели и насмејани, да кроз живот плешу без било каквих препрека и да их у школи дочекају само лепа искуства, као што су имали у вртићу – казала је Кристина Дрљић.

За све предшколце обезбеђени су поклони који ће им бити потребни током првих школских дана.

А.Ђ.

 

Don`t copy text!