Ученицима Гимназије и ЕТШ вредна покрајинска признања

Ученици Гимназије „Душан Васиљев“ и Економско-трговинске школе и њихови ментори награђени су за своје радове по пројекту „Енергија је свуда око нас“ који се, под покровитељством Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице и факултета ФИМЕК организује од 2009. године у основним и средњим школама. Реализатор пројекта је Центар за науку, технологију и информатику из Новог Сада.

Проблемом рационалног коришћења енергије бавили су се ученици из кикиндских школа, Гимназије и Економско-трговинске школе, са својим менторима. У Новом Саду јуче су, на завршној манифестацији под називом „Енергија је свуда око нас 2023“ додељена и признања најуспешнијим ученицима и њиховим менторима.

Награђена су три ученика Гимназије и једна ученица Економско-трговинске школе, као и њихови ментори.

Из Гимназије, за моделе и макете прво место освојила је Ива Тешин, а за литерарни рад треће место припало је Павлу Бркљачу. Њима је менторка била Снежана Замуровић. Другопласирана за литерарни рад била је Ђурђина Петровић. Њен ментор био је Љубомир Замуровић.

Ученица Економско-трговинске школе Николина Барбо са менторком Тањом Радованов, освојила је друго место за мултимедијалну презентацију.

Циљ пројекта је да се ученици наведу на размишљање како да допринесу да се енергија ефикасније користи, да се загађење смањи и природа сачува од штетних утицаја, као и да се ученицима омогући лично учешће у истраживању и уређивању своје околине.

Don`t copy text!