У ВШССОВ добродошлица за нове будуће васпитаче

Свечани пријем студената прве године данас је уприличен у Високој школи струковних студија за образовање васпитача. Уписано је укупно 70 бруцоша; на смеру струковни васпитач деце предшколског узраста – 59 и 11 на смеру струковни васпитач за традиционалне игре.

– Задовољни смо бројем уписаних. Са дипломом наше школе и по завршетку мастер студија, наши васпитачи могу да се запосле у државним и приватним предшколским установама у земљи као и у иностранству – у Мађарској, Немачкој и Аустрији, где препознају нашу диплому – рекла је директорица, др Ангела Месарош Живков.

На свечаности одржаној у амфитеатру Школе, наступили су малишани из Предшколске установе и студенти са смера за традиционалне игре. Студентима и њиховим професорима обратио се градоначелник Никола Лукач.

– За три године научићете много од својих професора, али морате и волети свој посао јер ће деца учити од вас. Породица је нарушена, она је основ свега, а васпитање деце зависи и од вас. Крадите знање од професора, унапредите себе, а ми у Граду ћемо подржати Школу и вама пружити шансу. Студентима који нисту из Кикинде желим да уживају у нашем граду и да стекну нова пријатељства – рекао је Лукач.

Бруцошима је почетак академске године честитала и ресорна чланица Градског већа, Валентина Мицковски.

– Ја бих да изразим дивљење за њихов ентузијатзам и што су учинили први корак ка бољој будућности и уписали ову школу. Наставни кадар је изузетан и сигурна сам да ће студенти добити сва знања и вештине који су им потребни. Подржаћемо и све идеје и иницијативе којима доприносе нашој заједници – истакла је Валентина Мицковски.

Драгана Сарапка из Новог Бечеја студенткиња је прве године на смеру струковни васпитач за традиционалне игре

– Двоумила сам се између два смера и традиционални смер ми се ипак више свиђа. За сада ми се све допада и срећна сам што сам уписала ову школу. Волим да радим са децом, и жеља ми је да радим у вртићу – каже Драгана.

Драганина колегиница, Марија Несторов из Александрова, одабрала је смер васпитач за предшколски узраст.

– Интересује ме рад са децом – каже Марија. – Занимљив ми је рад у вртићима, то ми је животна жеља.

ВШССОВ тренутно похађа око 300 студената. Овог септембра биће одржан још један уписни рок, за преосталих осам места на мастер студијама. Такође, за април наредне године најављују обележавање јубилеја – 70 година постојања Школе, па ће им ова школска година, кажу, бити у знаку припрема за прославу тог важног дана.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!