(ВИДЕО) У вртићу „Колибри“ еколошком акцијом поздравили пролеће

Садњом стабала у дворишту свог вртића, деца из „Колибрија“ поздравила су долазак пролећа. Двориште и оближњи паркић оплемењени су са двадесетак нових стабала црвенолисне шљиве, кугленог багрема и куглене каталпе.

У садњи су учествовали предшколци који нова сазнања о екологији стичу у оквиру акције „Учимо како и зашто садимо“. Придружио им се и градоначелник Никола Лукач са Богданом Тасовцем, секретаром Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе.

Секретаријат за заштиту животне средине у циљу едукације најмлађих, успешно сарађује са вртићима и школама, напомиње секретарка овог Секретаријата Мирослава Наранчић.

-Деца уче како и зашто је важно садити дрвеће. Похвалила бих еко тим Предшколске установе, ово је само једна од активности. Радимо на различитим видовима едукације о животној средини. Наредне недеље имаће активности које се тичу управљања отпадом, направићемо један велики цвет од чепова-најавила је Наранчић.

Поред садње, деца су, у знак поздрава пролећу, одиграла коло.

.-Вртић „Колибри“ је део великог еко тима наше установе. Имамо мноштво акција које се одржавају током целе школске године. Конкуришемо код  покрајине за пројекат „За чистије и зеленије школе“ тако да су се све ове активности у циљу тога да покажемо колико напредујемо у прешколству и колико наша деца знају о очувању природе и околине- каже Александра Лудајић, главни васпитач вртића „Колибри“.

Don`t copy text!