У путну инфраструктуру у граду и селима уложиће се 70 милиона динара

До краја недеље биће завршено асфалтирање у улици Уроша Предића. Осим реконструкције пута у дужини од 270 метара, уређени су и колски прилази, а  постављене  су и  риголе и ивичњаци који ће омогућити одводњавање вишка воде ка колекторима у улицама Уроша Предића и Сутјеска. Становници улице истичу да од када је изграђено ово насеље није било радова на путу. Марија Бор живи у улици Уроша Предића 46 година.

-Улица је била катастрофална. Када падне киша вода се задржавала и практично смо пливали у води. Презадовољна сам што је оно што нам је обећано и урађено – рекла је Марија Бор.

Становници улице дуго година апелују да се она реконструише, сазнајемо од Миленка Бабића.

 

-Ова улица била је најгора у Граду. Точак од бицикла или аутомобила није могао да прође, а да не упадне у рупу. Градоначелник Лукач нас је саслушао, био је у улици када је падала киша и уверио се да је то неопходно. Свака част власти која испуњава обећања – додао је Бабић.

Градилиште су посетили градоначелник Никола Лукач и в.д. директор ЈП „Кикинда“ Чедо Гверо који је истакао да се реконструкција и санација путева на територији Града приводе се крају.

 

-Асфалтирање, изградња паркинг места, реконструкција комплетне инфраструктуре у улици Уроша Предића значајно је за становнике јер је решен дугогодишњи проблем који су имали са одвођењем воде. Осим у Граду, средства у износу од 70 милиона динара, али и радове смо равномерно расподелили и у селима тако да су завршени послови у Мокрину, а започети су у Руском Селу. Очекује нас реконструкција у Банатској Тополи и у Башаиду. Извођач  радова је „Еко градња“ и сав посао биће завршен за месец дана – рекао је Гверо.

Приоритетне радове заједно су договорили ЈП „Кикинда“ и локална самоуправа, јер је најважније да посао буде квалитетно обављен, казао је Никола Лукач.

 

-Обилазак радова, али и разговор са грађанима који нас дочекају важни су за нас који водимо град, јер у непосредном разговору чујемо предлоге о томе шта недостаје у појединим деловима града. Становници улице Уроша Предића задовољни су јер је проблем који су имали решен. Настављамо са радовима на селима, онако како смо и договорили са мештанима почетком године. Ускоро ће почети санација улице Бранка Радичевића код Градске пијаце према вртићу „Плави чуперак“, ради се на атмосферској канализацији у Чанадској, а на више локација у току је замена водовода. Молим моје суграђане за стрпљење због раскопаних улица, али сви поменути радови су значајни и важни. Захваљујем се на разумевању покрајинској и републичкој власти која има слуха за важне  инфраструктурне пројекте за наш град – прецизирао је Лукач.

Ускоро ће бити расписана јавна набавка за одбир зимске службе. У оквиру овог уговора биће предвиђено такозвано хладно крпљење које ће подразумевати санацију ударних рупа током зиме, када температуре то дозволе.

 

Don`t copy text!