У Новим Козарцима „Изложба предузетничких вештина жена“

Нови Козарци у суботу ће, од 10 до 16 сати, бити домаћини „Изложби предузетничких вештина жена“ коју оргнизује Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова. Циљ скупа је промоција женског активизма на локалном нивоу, као и да се  и широј јавности укаже на значај женског предузетништва за развој руралног подручја.

 

Овом приликом биће представљене активности удружења жена и предузетница из Нових Козараца као и других насељених места из Кикинде и околине. Око тридесетак излагача посетиоцима ће понудити  производе од воћа и поврћа, сувенире, рукотворине, млечне производе, вина, сликарске и декупаж технике као и традиционална слатка и слана јела.

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, у циљу унапређења родне равноправности у Војводини, годинама својим програмима подстиче рад и видљивост жена на локалном нивоу, водећи се чињеницом да допринос жена привреди, културном наслеђу и руралном развоју може бити веома драгоцен у смислу промоције региона, очувања културе неког места, али и побољшања опште социо-економске слике локалне средине, а пре свега економском оснаживању жене на селу.

Don`t copy text!