Тестамент Богдана Дунђерског у КЦ

Књига насловљена према дубокој жељи и наредби Богдана Дунђерског, бившег великог поседника старобечејског и србобранског доноси причу о његовој оданости српском православном народу и његовом несебичном доприносу развоју Војводине, како духовно тако и материјално. Кроз ово дело сазнајемо како је Богдан Дунђерски оставио свој непокретни и покретни иметак за вечита времена Матици српској књижевно просветном друштву у Новом Саду, како би се из његовог иметка основала Заклада која носи његово име. Књига истражује богату баштину и наслеђе овог великодушног човека, чинећи га вечним симболом преданости и подршке српској култури и просвети, наводи се у најави овог дела.

Тестаментално завештање Богдана Дунђерског, књига „За вечита времена“, биће представљена у Културном центру у уторак, 13. фебруара, од 18 сати.

Говориће аутори: мр Зоран Суботички, др Јелена Веселинов и Немања Карапанџић. Тестамент Богдана Дунђерског казиваће глумац Ненад Јовић.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!