Тамара Кезз је прва музичарка из Србије која ће наступити на Гластонбери фестивалу

Младој кантауторки из Кикинде Тамари Ристић припала је част да буде први извођач из наше земље који ће наступити на престижном Гластонбери фестивалу који ће бити одржан у Великој Британији од 21. до 25. јуна. Фестивал је познат по шароликости музичких жанрова, као и учешћу звучних имена из света музике. Тамара позната под уметничким именом Кезз имаће два наступа- 1. јуна соло, а два дана касније са уметницом ILАЕY на Тоad Hall cтејџу. Представиће свој последњи албум „Електроизворика“ и још неколико нових нумера.

-Тренутно сам фокусирана на последње припреме наступа, тако да не размишљам превише о самом значају који овакво достигнуће носи. И мени је све ово деловало невероватно док нисам добила званичну потврду и честитку од организатора. Али прелеп је осећај да музика коју ствараш, иако је независна и некомерцијална, а иза ње не стоји ико други осим мене саме, пронађе некако свој пут у овом лудом времену- каже Тамара за Кикиндски портал.

Свестрана музичка уметница, кантауторка, продуценткиња, историчарка уметности и песникиња Тамара Ристић аутентичан таленат из ког извире препознатљив уметнички израз и креативну музичку филозофију преточила је у свој трећи албум „Електроизворика” објављен крајем прошле године. Остала је верна спајању традиције и модерног, изворног и електронског звука. Скренула је пажњу интригантним сценским наступима, неспорном музикалношћу и искреним емоцијама. Протеклих година живи у Словенији.

– „Електроизворика“ је део мог дугорочног пројекта, промовисање наслеђа кроз савремени звук. У овом случају, у питању је балканско музичко наслеђе, које укључује српске, македонске, ромске песме, као и по једну босанску, бугарску и албанску, у синергији са електроником која се простире од експерименталног до клупског звука- изјавила је Тамара за наш портал, поводом објављивања „Електроизворике“.

Гластонбери је највећи фестивал на трави и одржава се од 1970. године у месту Пилтон у Енглеској. Познат је по томе што осим савремене музике има и друге програме попут плеса, позоришта, кабареа, циркуса. Окупља више од 200.000 посетилаца. Неки од музичара који су наступали на Гластонбери фестивалу су Ролинг Стонс, Дејвид Боуви, Адел, Лејди Гага, Пол Макартни, Колдплеј…

Don`t copy text!