Свечани пријем на мастер студије за 42 васпитача

Тридесетшестогодишња Марија Малеш испунила је себи жељу – дипломирала је у Високој школи струковних студија за образовање васпитача на смеру струковни васпитач за традиционалне игре. Како је постигла изванредан успех у току студирања, заузела је једно од два места на буџету за мастер студије. Да не треба одустати од образовања Марија је прави пример својим колегама, али, пре свега, својој деци.

– Желим да проширим своја знања и да стекнем добру едукацију за рад са децом. Веома дуго се бавим фолклором, волим све што се односи на традицију и сматрам да треба то да преносимо на млађе генерације. Имам ћерку од 19 година која је, такође, студент, и сина од 15 година. Ми се сви школујемо – каже Марија.

За Марију и јођ 41 њеног колегу који су уписали мастер студије данас је у ВШССОВ одржан свечани пријем.

– То су заиста добри студенти, њихов просек је преко девет – каже директорица Школе, др Ангела Месарош Живков. – Данас имају уводна предавања и за њих почиње школска година. Наши дипломци могу да се запосле и без мастера, то је њихово лично и професионално усавршавање. Студије трају две године и стичу звање струковни мастер васпитач.

У програму су наступили малишани из вртића „Полетарац“ и „Плави чуперак“, и студенти.

Ове школске године на основне студије уписано је 70 студената – 59 на смеру струковни васпитач деце предшколског узраста и 11 на смеру струковни васпитач за традиционалне игре. Како је ВШССОВ у Кикинди веома добро етаблирана у високом образовању и једина има акредитовани смер за традиционалне игре, студенти долазе из целе земље, али и из Црне Горе и Републике Српске.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....