(ВИДЕО) Сусрет потпредседнице Владе и министарке Маје Гојковић са представницама удружења: жене су стуб нашег друштва

Потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић, вечерас се у Кикинди срела са представницама удружења жена са територије читавог града. Чајанка са дружењем уприличена је у Ресторану „Страјнић“.

– Велико ми је задовољство да потпуно неформално причамо о томе какав је живот у Кикинди и како живе жене у околним местима. Овде су жене свих старосних доби и углавном добро функционишу јер су организоване у удружења која се баве очувањем културног наслеђа крајева из којих су дошле оне саме или  њихови преци. Баве се гастрономијом на стари војвођански начин по рецептима њихових мајки и бака – рекла је министарка Гојковић која је и чланица Координационог тела Владе за родну равноправност. – Имала сам прилику да разговарам са младом девојком, пореклом из Башаида, чији су родитељи отишли у Немачку. Сада и она тамо ради у великој фирми која се бави гастрономијом, али су већ купили кућу у Башаиду и сређују је. На моје питање да ли планирају да се врате, она је потврдо одговорила и рекла да мисли да Србија иде у добром правцу и да ће млади људи имати шансу да започну неки посао и да наставе свој живот овде.

Сусрету су, у име локалне самоуправе, присуствовали, градоначелник Никола Лукач, заменица градоначелника Дијана Јакшић Киурски и чланица Градског већа задужена за културу и образовање, Валентина Мицковски. Добродошлицу и захвалност за све што је министарка, у сарадњи са локалном самоуправом учинила за наш град, изразио је градоначелник Лукач.

– Жене су носиоци и породице и комплетног друштва јер су одговорније, темељније, марљивије и нама мушкарцима дају мудрост да доносимо квалитетније и боље одлуке. Хвала министарки јер је данас дошла да са нама подели енергију коју заједнички креирамо ка бољој будућности у нашој Кикинди, Војводини и Србији. Знамо колика је борба Владе и нашег председника Вучића да подигнемо нашу Србију и сигуран сам да ћемо у наредном периоду, озбиљним радом, пројектима уз помоћ жена каква је Маја, али и уз вашу подршку овде на локалу, побеђивати и правити још боље резултате – казао је Лукач.

Потпредседница владе и министарка Гојковић изразила је задовољство сарадњом Министарства и Града.

– Драго ми је да имамо дивну сарадњу. У последњих неколико година Министарство је у инфраструктуру у Кикинди уложило 130 милиона динара. Имамо потпуно нову галерију Народног музеја, сада се ради Културни центар, фасада и кров се реновирају и убеђена сам да ћемо, врло брзо, моћи да отворимо и тај адаптирани објекат. То су велика програмска улагања Министарства културе и очекујем нове пројекте на конкурсу „Градови у фокусу“ и наставак сарадње између Министарства и Града Кикинде – истакла је гошћа.

Жене су стуб нашег друштва, озбиљно и промишљено доносе одлуке и убеђена сам да ће све оне изаћи 17. децембра на изборе, да ће гласати за будућност својих породица и да ће сигурно, непогрешиво изабрати листу „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, закључила је министарка Гојковић.

Don`t copy text!