Српска лига „Војводина”: Петица ОФК Кикинде за јесењи опроштај на Градском стадиону

На јесењем опроштају од домаћег терена, Кикинђани су петицом испратили госте из Руме: ОФК Кикинда – 1. мај 5:1. У првом нападу Бенке је све одрадио, послужио Вељка Лолића који је у 25 секунди изблиза убацио лопту за рано вођство ОФК Кикинде. Голман домаћих Опарница истакао у 15. минуту, одбранивши тежак шут, али то је било све од Румљана у првом делу, а два минута касније Мирков је на супротној страни уздрмао стативу гостију.

Средином првога дела Душан Радовановић пришуњао се и украо лопту Румљанима близу стативе, лагано дуплиравши предност. Био је 22. минут, а  три минута касније Лолић је искоса закорачио у казнени простор и лепо погодио супротан угао за 3:0. Два минута пред одмор исти играч стигао је до свога првог хет-трика у сениорској каријери. Претходно је га је идеално послужио Радовановић.

Асистент код четвртог гола своје екипе и сам се још једанпут уписао међу стрелце. У 55. минуту погодио је Нишлија с полудистанце за 5:0, а када се чинило да ће Сремци можда и двоцифреном разликом бити испраћени кући, тренер домаћина Шпоња промешао је карте, одједанпут увео четири замене на терен, није више ОФК Кикинда била екипа из првих сат времена игре и гости су то искористили у 65. минуту.

Свирачевић је постигао почасни гол, искористивши неодлучност Лукића и Кецмана. До краја, по лошем времену, сви су једва чекали крај, а једини детаљ вредан помена био је покушај Попескова, када је гађао у стативу гостију.

ОФК КИКИНДА: Опарница, Лукић, Мојсиловић (Кецман), Бенке, Мирков, Ивановић (Попесков), Дукић, Рафаел (Чеман), Барбул (Јарић), Лолић (Молнар), Радовановић.   

ВОЈВОЂАНСКИ „ИСТОК”

Део утакмица претпоследњег кола Војвођанске лиге „Исток”, данас је такође био на распореду, а од наших екипа играле су две. У Банатском Великом Селу, Козара је савладала 2:1 (Петровић, Кочиш) Младост из Омољице, а на самом крају, у судијском додатку, општа туча на терену и четири црвена картона – по двојици играча из обе екипе. Још је рускоселска Црвена звезда поражена 1:0 у Житишту од Бегеја. Сутра, од 13 сати, новокозарачка Слобода гостоваће у Старчеву – Борцу, а ЖАК ће на Вашаришту дочекати Полет из Идвора.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!