Срамно и жалосно: Ђиласовци и на данашњи дан пљунули по Србији и жртвама НАТО агресије

Припадници прозападне опозиције искористили су дан сећања на бомбардовање СРЈ 1999. године да за исто окриве баш Србију!

Таман кад се помисли да не може даље и срамније, аутошовинизам Ђиласоваца помери нове границе, пише портал 24седам.

Наиме, у име своје странке, Драган Ђилас је поново пљунуо по Србији и свом народу тако што је за НАТО бомбардовање оптужио никог другог него своју земљу.

Иако је за 78 дана бомбардовања оштећена инфраструктура, мостови, школе и болнице, и оно најважније, живот изгубило 2.500 недужних људи, поново се истиче став да је Србија жртвовала своју децу.

Врхунац лудила достигнут је изјавом да је наша обавеза да заћутимо! Став НАТО опозиције је такав да Србија мора да ћути и трпи док јачи воде главну реч.

Тако је и опозиција спремна да науштрб суверенитета своје државе дође на власт и дозволи да страни фактори утичу на најважније одлуке.

Јасно је да је за њих опција Србија без Косова и Метохије, санкције Русији и улазак у НАТО пакт. Исти онај који је на данашњи дан започео агресију која је разорила нашу земљу.

За њих је агресија „интервенција“

Један од Ђиласоваца, Здравко Понош, познат је по епитету НАТО генерала, па тако и не чуди што је један од заговорника да је агресија НАТО пакта 1999. године оправдана.

Наиме, једном приликом је и он врло експлицитно оптужио Србију за „бомбардовање“, тврдећи да је наша кривица што је до истог дошло, намерно не искористивши термин агресија, већ еуфемизам.

Осим што НАТО агресију не сматра агресијом него бомбардовањем, за које мисли да смо ми криви, такође и не сматра више Косово и Метохију делом Србије.

И лажни десничар Милош Јовановић данас је показао ко је и шта је. Иако је познато да француски држављанин на Западу говори да се 1999. године догодила „интервенција“, а не агресија.

Наслов његовог доктората на Сорбони гласи: „Војна интервенција НАТО против СРЈ 1999.“. И његов еуфемизам звучи апсурдно, као да говори о медицинском захвату, а не о убијању недужних цивила.

Ипак, с обзиром на то да себе назива десничарем и тврди да своју земљу воли, искористио је прилику да данас ствари назове правим именом, али је његова дволичност народу одавно позната. И он се одлучује да на Западу ћути, али то више никога не чуди с обзиром на то да је све приврженији Драгану Ђиласу и Мариники Тепић.

Више никога и не чуде аутошовинистичке изјаве и додворавање Западу. Додуше, аутошовинизам у Србији добија нову димензију јер су чак и поједини званичници из земаља чланица НАТО пакта свесни да је агресија на српски народ била сраман чин и велика неправда.

 

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!