Рукометна селекција глувих и наглувих Србије припрема се у „Језеру” за СП: Гостопримство Кикинђана као додатни подстрек

Рукометну репрезентацију глувих и наглувих Србије, која се припрема у нашем граду за предстојеће Светско првенство у Данској, посетио је у дворани „Језеро” градоначелник Никола Лукач, обратио им се и пожелео срећу на северу Европе и освајање медаље, а градски већник за спорт Драган Пецарски рекао је новинарима:

– Част нам је што је репрезентација глувих и наглувих Србије у нашем граду, а част нам је и што је међу њима наш Владимир Тепевац, ветеран у овом спорту. Захваљујући њему, овај тим Србије други пут је у нашем граду, а захваљујући људима у СЦ „Језеро” они имају овде одличне услове за рад и смештај у хостелу за њих је бесплатан.

Кикинђанин, голман Владимир Тепавац захвалио је челницима градске управе:

– Пуно ми срце што је изабрани тим Србије у нашем граду, све иде по плану, већ у уторак очекује нас први меч против домаћина Данске. Можемо много да урадимо, верујемо у успех.

Селектор Жељко Кукић, иначе Лозничанин, истакао је да у његовој екипи наступају рукометаши трећелигашких тимова из  Србије, овде их је 14, а укупан број глувих и наглувих играча у нашем рукомету је 30:

– Ово је најбољи тим Србије у последње време, идемо у Копенхаген по медаљу. Додатни подстрек нам је и велико гостопримство на које смо наишли у Кикинди, а захваљујумо се, пре свега, градоначелнику Лукачу и градском већнику Пецарском што је све на врхунском нивоу.

Златко Матић, генерални секретар Спортског савеза глувих и наглувих Србије, нагласио је да осим рукометаша, Србија има и селекције глувих и наглувих у фудбалу и шаху, али да највише успеха има ова рукометна:

– Први пут смо из Кикинде отишли на Олимпијаду глувих и наглувих у Бразил и тамо узели бронзу, нека нам Кикинда и овога пута буде срећна полазна лука. Захваљујући вашим руководиоцима, пошто смо добили бесплатан смештај, били смо у могућнсоти да позовемо још двојицу играча у изабрани тим и тако појачамо конкуренцију.

Светско првенство у Данској на распореду је од 3. до 16. јула, а, према речима гостију нашега града, први фаворити за освајање медаља су Хрватска и Немачка, а онда и наша репрезентација.

Don`t copy text!