Рукомет: Кључна јесења победа Кикинђана, порази мокринских клубова

Девојке Кикинде одрадиле су првенствене обавезе још у среду, а овога викенда играле су наше преостале екипе у три тазличита степена такмичења. Момци Кикинде били су успешни док су мокрински и мушки и женски тим поражени.

Вероватно кључну победу у првом делу сезоне уписали су рукометаши Кикинде у деветом колу северно-централне групе другог ранга надметања у Србији. Вечерас у Инђији, минималном раликом – 25:24, након напете завршнице, добили су домаћи истоимени клуб и сада су управо вечерашњем ривалу одмакли три бода, други су и даље на табели и бодовно поравнати с водећом Колубаром из Лазаревца. У суботу од 18 сати, Лавови из Бачке Паланке, екипа из доњег дела табеле, гостоваће у „Језеру”.

МРК КИКИНДА: Ђукић, Балабан, Мајкић, Лисица 4, Георгијевски, Трнинић 1, Марковић, Гамбер 1, Мишков, Врговић 3(2), Панић, Милошевић, Татари 3(2), Стојановић 3, Јовановић 7, Бошковић 3.

Девето коло било је на распореду и у степену ниже – Првој лиги Војводине, мокринска Црвена звезда поражена је 37:23 у Бачком Јарку од Младости ТСК, а у слећем колу Мокринчани, који су трећи одоздо, дочекаће последњепласирани ЖСК из Жабља. .

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ђукић, Алмаши 1, Иветић, Гаврилов, Дукатаров, Челекетић, Маркуш 1, Векић 3, Голић 5, Трнинић 1, Ковач 3, Козловачки 6(1), Блажић 3(1), Малуцков, Скубан.

И цуре из ЖРК Мокрина играле су девети меч сезоне, а на њиховом терену, у Другој лиги Војводине, надвисила их је друга екипа Темерина, резултатом 34:30. Било је ово последње коло првога дела надметања и Мокринчанке ће паузу, у лиги 10 клубова, провести на петој позицији с 10 бодова, после пет остварених победа и уз четири пораза.

ЖРК МОКРИН: Матић, Стојшић 4, Бркин 10(2), Ладичорбић 2, Вукобрат 7, Кецић 5(1), Пешић, Јовановић, Бајкин 2, Алмаши.

Don`t copy text!