Ротари клуб Соњи Псодоров, Јовани Завишин и Миони Бркљач доделио стипендије

Ротари клуб Кикинда доделио је стипендије Јовани Завишин, Соњи Псодоров и Миони Бркљач. Већ по традицији стипендије се додељују студентима прве године факултета који су остварили значајне резултате у досадашњем школовању, а при упису на факултет остварили су одличне резултате. Укупно је било 13 кандидата који су конкурисали за стипендије.

-Драго ми је што сам добила ову стипендију. Нисам се надала да ћу бити међу одабранима и искористићу је за купивину неопходних уџбеника за школовање – истакла је Јована Завишин која је уписала Медисцински факултет у Новом Саду и била је ослобођена пријемног испита из биологије јер је у средњој школи била прва на републичком такмичењу.

Соња Псодоров уписала је Фактултет техничких наука у Новом Саду, смер грађевина.

-Хвала вам на указаном поверењу. Трудићу се да оправдам стипендију која ми пуно значи. Као будући грађевениски инжењер циљ ми је  да градим нашу земљу и да је учиним лепшом – истакла је Соња Псодоров, иначе ученица генерације ССШ „Милош Црњански“.

Миона Бркљач уписала је Правни факултет у Новом Саду.

-Дивно искуство и прелепо изненађење. Нисам очекивала стипепндију и пуно ми значи то што се мисли на нас који смо тек на почетку студирања – рекла је Миона Бркљач.

Додела стипендија једна је од највећих акција кикиндских Ротари клуба, напоменула је Татјана Пецарски, паст председница. Уговори са бруцошкињама потписани су у присуству кикиндских ротаријанаца.

-Ротари клуб је међународна организација коју чине пословни људи из читавог света. Стипендирамо најбоље кандидате и надамо се да ћете и ви остварити неке од успеха које су постигли неки од чланова нашег клуба. Верујемо да ћете се у будућности и ви наћи у овој организацији – рекла је Татјана Пецарски.

Стипепндију од 6.000 динара студенткиње ће добијати у наредних годину дана. До сада је додељено укупно 87 стипендија.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....