Ребаланс буџета пред одборницима

Председник Скупштине Града Младен Богдан за сутра (петак) у 10 сати заказао је 32. седницу. Одборници ће разматрати  доношење Одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету града Кикинде за ову годину са пројекцијама на 2024. и 2025. Ребалансом се, буџет усклађује са досадашњом реализацијом и увећава за два процента за око 76 милиона динара, тако да ће изности нешто мање од четири милијарде динара.

На дневном реду је и доношење Одлуке о давању сагласности на другу измену и допуну програма пословања Јавног предузећа за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ за текућу годину, као и доношење Одлуке о давању сагласности на другу измену програма коришћења средстава субвенције из буџета града.  Доношење одлука о давању сагласности на измене и допуне програма пословања ЈП „Топлана“, о  изменама и допунама Плана детаљне регулације Блока 31 у Кикинди, о доношењу измена и допуна Плана генералне регулације централног дела града,  о усвајању Локалног акционог плана за родну равноправност Града за од 2024. до 2026. године, али и доношење Одлуке о образовању Комисије за родну равноправност Града и о начину образовања, задацима и начину рада Савета за родну равноправност,  такође ће се наћи пред одборницима.

Одлука о преносу основних средстава без накнаде и решења о давању сагласности на ценовник услуга Зоохигијенске службе, као и решења о давању сагласности на цене услуга даљинског грејања „Топлана“  биће део сутрашњег заседања локалног парламента. Одборници ће се изјашњавати и о доношењу решења о стављању ван снаге решења о преносу непокретности односно грађевинског земљишта и објекта из јавне својине Републике Србије у јавну својину Града без накнаде, о доношењу решења   о  давању сагласности на употребу грба Града Миодрагу Мацури у хуманитарној акцији помоћи Националном удружењу деце оболеле од рака, као и о  доношењу решења о давању сагласности на употребу имена Кикинде фирми „ВТВ“ доо Суботица у називу радио станице. Разматраће се и решења о разрешењу и именовању чланова појединих надзорних  и школских одбора.

 

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....