Пуцало се два дана на „Циглани”, гости одушевљени: Свака част Кикинђани!

Спортско удружење за гађање покретних мета „Сова” из Кикинде, уз подршку Туристичке организације Града, поводом „Дана лудаје” организовало је дводневно такмичење у гађању глинених голубова, на стрелишту „Циглана” између Накова и Банатског Великог Села. Првога дана одржано је градско, а у недељу покрајинско такмичење.

На градском, учествовало је 30 такмичара, пет наших екипа и гости из Војвода Степе. Сваки такмичар пуцао је на 15 мета. Степски соколови из  Војводе Степе били су први, кикиндска Сова друга, а великоселски Велебит трећи. Најбољи појединац био је је Мирослав Максић из Сове.

На покрајинском такмичењу пуцало је 54 стрелца из 10 екипа, а тријумфовао је Тител (68/75 погодака), Сова је била друга (62/75), а Нови Бечеј (62/75) трећи. После напетог плај-офа, у којем је наступило шест најбољих стелаца, Драган Табачки (Тител) био је први, Бранислав Шибул други (Сова), Иван Табачки (Тител) трећи.

Још је у категорији ветерана победио Бела Калмар из Сенте, Славко Гаврилов, из Бачког Петровца, заузео је друго, а Живојин Табачки, из Титела, треће место

Победник Драган Табачки рекао је:

– Домаћини су очекивано дорасли задатку, а може се рећи и поставили нове норме што се тиче домаћинства и организације – свака част Кикинђани! Обишли смо и Кикинду и свратили на сладолед као и на сликање са највећом овогодишњом лудајом. Пробали смо и питу од лудаје а пиво од лудаје смо  понели кућама да пробамо са својим пријатељима.

Don`t copy text!