Професорки Драгани Малешевић награда Сајма књига за дечију књигу године

Признање 66. Међународног сајма књига за дечју књигу године добила је Драгана Малешевић, професорка на Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Кикинди, ауторка едиције „Књиге са којима се расте“.

Интерактивне књиге за децу у издању новосадског удружења за развој професионалних вештина “Провенс”, резултат су њеног дугогодишњег посвећеног педагошког и истраживачког рада, као и жеље да данашњој деци пружи медиј који је у складу са њиховим потребама и интересовањима.

Књиге доносе издавачку новину јер поред текста и илустрација, имају QР кодове са звучним и видео записима. Књиге „Биљке“, „Облици и бројеви“, „Животиње наших крајева“, „Откривамо чудесни свет“ , „Шта све може моје тело” и ”Животиње далеких крајева” су едукативне, забавне и могу се користити са и без мобилног телефона.

– QР кодови омогућују деци стварање јасних представа и сагледавање појава које нису у њиховом непосредном окружењу. Неки QР кодови имају само звук, неки само видео, а неки и звук и видео запис. Књиге се могу користити уз помоћ одраслих док деца не знају да читају, а и деца их могу користити индивидуално, као сликовницу. Књига може служити и за учење читања јер је текст с том намером и штампан већим словима и фонтом за почетно читање. Ове књиге враћају децу књизи у новој форми обједињујући њихова интересовања и дигиталне медије – рекла је раније за Кикиндски портал др Малешевић.

Интересовање деце за употребу мобилних телефона ауторка ставља у функцију учења и развоја детета.

Професорка Драгана Малешевић је доктор дидактичко-методичких и доктор педагошких наука. Ауторка је популарних и цитираних књига у штампаном и електронском формату на српском и енглеском језику. Едуковала се од средње педагошке школе до доктората у Србији, Шкотској и Русији.

Ауторка има богато искуство у пракси као учитељ, просветни саветник и професор у школи за образовање васпитача. Ове књиге заснива на научној основи савремених педагошких концепција и испитивањима ефеката практичне примене прототипа ових књига у пракси рада са предшколском и млађом основношколском децом.

 

 

 

 

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....