Преглед догађаја и резултата кикиндских спортиста сениора у 2023. (1)

ЈАНУАР

ОФК Кикинда (на слици), јесењи лидер војвођанског „Истока”, започела припреме за други део сезоне у Српској лиги „Војводина”.

-Рукометашице ЖОРК Кикинде наставиле с претпоследњег места табеле АРКУС лиге надметање у државном шампионату.

ФЕБРУАР

-Започела пролећна сезона у мушкој АРКУС лиги, рукометаши МРК Кикинде стартовали с деветог места у конкуренцији још 13 клубова.

-Након победе и пораза у другом делу сезоне женске АРКУС лиге, тренерица ЖОРК Кикинде Драгана Карановић поднела оставку, а на клупи ју је  наследио Дејан Карановић.

-У финалу Купа Стрељачког савеза Србије у Новом Саду, двоје чланова  Кикинде Душко Петров и Јелена Томић, били су трећи у ваздушном  пиштољу. У екипном делу мушка екипа Кикинде (Петров, Борис Миклуц, Стеван Попаживанов) друга је.

-У четвртфиналу Купа Србије за рукометаше, МРК Кикинда испала од крагујевачког Радничког (на слици) пошто је поражена у нашем „Језеру”.

МАРТ

-Започео други део фудбалске сезоне у Војвођанској и Подручној лиги у којима се надмеће седам клубова са ширег подручја Града Кикинде.

Милица Латковић, џудисткиња кикиндског Партизана, заузела је, у категорији до 63 килограма, треће место на првенству Србије у Београду.

-На Првенству Европе у Талину (Естонија), пиштољаш СД Кикинда Душко Петров заузео је 31. место, а као члану тима Србије припала му је екипна бронза.

-Куглашице кикиндске Кике 0230 (на слици) заузеле четврто место у Суперлиги Србије и, након одустајања друголасираног зрењанинског Кристала, као наш трећи клуб стекле право наступа у европском надметању.

АПРИЛ

-Стонотенисери кикиндске Галадске завршили су сезону Прве лиге у  четвртфиналу доигравања за улазак у Суперлигу, поражени су двапут у двомечу од београдског Примара.

-Ватерполисти кикиндског ЖАК-а (на слици) окончали превенство Прве „А” лиге на осмој позицији, трећој одоздо, па ће и у наредној сезони стартовати у том нашем другом рангу.

-У Мионици на Првенству Србије у стрељаштву (пушкари и пиштољаши из 30 клубова), састав СД Кикинда: Јелена Томић/Душко Петров, поражен је у финалу од пиштољ-микса београдског Полицајца, а појединачна бронза припала је Петрову. СД Кикинда (Петров, Борис Миклуц, Стефан Попаживанов) била је екипно друга испред Полицајца.

-Одбојкаши Кикинде у Другој лиги „Север” ОС Војводине, завршили сезону на трећем месту.

-Одбојкашице Кикинде 0230, као претпоследње на лествици у женској конкуренцији војвођанске групе нашег трећег степена, испале у четврти ранг.

-Кошаркашице кикиндске СО ЖКК окончале Прву лигу КС Војводине, најнижи степен, на седмом месту.

-Кошаркаши Велике Кикинде и новокозарачке Слободе у Другој лиги КС Војводине заузели седмо односно 11. место.

-Рукометашице ЖОРК Кикинде на претпоследњем месту окончале у АРКУС лиги па се након сезоне вратиле у нижи, други рукометни разред.

-У финалу Купа на територији ФСП Зрењанин, фудбалери рускоселске Црвене звезде поражени 2:1 у Банатском Карађорђеву од Јединства.

МАЈ

-Рукометаши МРК Кикинде испали из АРКУС лиге у једну од две групе нашег другог рукометног разреда, завршивши на 11. месту са 14 бодова. Остварили су шест победа, двапут ремизирали и 18 пута бивали поражени.

-У последњем рукометном рангу – Другој лиги Војводине, рукометашице ЖРК Мокрина завршиле на претпоследњем месту табеле.

Црвена звезда из Мокрина (на слици) првак Друге мушке рукометне лиге, пласирала се у први покрајински степен односно у једну од четири групе трећег ранга у Србији.

-Куглашица кикиндске Кике Јелена Санто била је чланица репрезентације Србије на екипном Првенству света у хрватском граду Вараждину, а наша изабрана екипа стигла је до четвртфинала.

ЈУН

-Фудбалери Напретка из Банатске Тополе прваци Међуопштинске лиге „Кикинда-Житиште”, пласирали се у Подручну лигу, а башаидска Војводина заузела је седмо место у најнижем разреду.

ОФК Кикинда (на насловној, издвојеној слици) доминатно освојила наслов првака и након годину дана вратила се у Српску лигу „Војводина”. У Војвођанској лиги од наших тимова играли још: новокозарачка Слобода, на крају била друга на лествици, рзскоселска Црвена звезда заузела је четврто, великоселска Козара девето, а кикиндски ЖАК 12. место.

-У Подручној фудбалској лиги наковачки Полет завршио на трећем месту, а морински Делија на 14.

-Кикиндски Клуб америчког фудбала Мамути окончао краткотрајно надметање у „Спорт клуб” Првој лиги Србије у четвртини финала.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!