Предстојећег викенда: Кикинда на светској мапи стрељаштва

Стрељачка дружина Кикинда предстојећег викенда други пут уприличиће међународно такмичење у стрељачким олимпијским дисциплинама (10 метара пиштољ и пушка) – „Кикинда куп 2023”.

Отварање у дворани „Језеро” предвиђено је за суботу у 12.30 сати, а поводом тога данас су у Градској кући говорили градски већник за спорт Драган Пецарски, председница Спортског савеза Кикинде Јелена Чуданов и стрелац Кикинде Душко Петров.

– Добар посао одрадили смо прошле године па смо се нашли и у календару такмичења, да цео свет тако види да се у Кикинди дешава овај догађај. Имаћемо више од 200 стрелаца из пет држава, а од наших најбољих олимпијаца сви ће да наступе осим Зоране Аруновић која је прехлађена – рекао је Петров.

Надовезао се Пецарски:

– Први турнир је био на завидном нивоу, препознато је то од Савеза, а одзив  ове године је и много бољи. Ту смо да дамо подршку нашим стрелцима, а поготово Душку да се у догледно време квалификује и на Олимпијске игре.

Чуданов је закључила:

– Драго ми је што ћемо опет да имамо ово такмичење, фантастично је било прошле године, надам се да ће да буде лепо и ове. Ми ћемо увек да подржимо овакве догађаје у нашем граду, поготово овако врхунске спортисте, укључујући и нашег Петрова, а ово је најбоље што имамо у овој грани спорта.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....