Потписан уговор о донацији – у град стижу играчке и информатичка опрема вредне 300 хиљада динара

Уговор о донацији између Града Кикинде и Сталне конференције градова и општина потписали су данас у Градској кући Никола Тарбук, генерални секретар Сталне конференције и градоначелник Никола Лукач. Донација у играчкама само је део пројекта „Разиграно родитељство“ чији је носилац УНИЦЕФ са Сталном конференцијом, уз подршку Владе Србије и „Лего фондације“ која финансира пројекат.

– Поред донације коју смо донели и потписивања уговора, овде смо и да бисмо учествовали на првом Сајму родитељства, да разговарамо са родитељима и са стручњацима. Већ две године сарађујемо са 34 града и општине на унапређењу локалне самоуправе у области подршке родитељству и раном развоју деце, и већ видимо позитивне промене. Наш фокус је на интегрисању, сарадњи различитих институција које се баве питањем раног развоја деце и родитељства у областима здравства, социјалне заштите, и локалне самоуправе, као и на њиховој сарадњи са удружењима грађана, посебно са удружењима родитеља. Идеја је да се, пошто се утврди постојеће стање, дефинишу мере које могу да унапреде подршку Града раном развоју и родитељству и да се утврди дугорочна политика у овој области. Тренутно нам је фокус на дефинисању мера које ће бити спроведене у локалним самоуптравама, а следеће године њихово спровођење и обука људи из различитих сектора о специфичним питањима раног развоја деце и родитељства – рекао је Никола Тарабук.

Он је додао да су све општине и градови које су део пројекта добиле донације УНИЦЕФ-а у играчкама за децу и у опреми за предшколску установу, и да се очекује донација у информатичкој опреми, такође као подршка деци у њиховом раном развоју.

Градоначелник Лукач захвалио је на донацији и истакао да Град већ спроводи низ мера као подршку родитељима и деци.

– Наш град је заслужено изабран да учествује у овом пројекту јер је сигуран и безбедан за одрастање – рекао је Лукач. – Спроводимо читав низ мера како бисмо  родитељима обезбедили што боље услове за њихову децу. Наша стратегија и политика су да, уз подршку Покрајине и Владе, остваримо још боље услове за развој деце. Фокус нам је на породици, на родитељима, и изузузетно ми је драго што, у сарадњи са Сталном конференцијом, Владом и УНИЦЕФ-ом данас организујемо први Сајам родитељства.

Потписивању су присуствовале чланице Градског већа, Валентина Мицковски и Мелита Гомбар. Према уговору о донацији у Кикинду ће стићи играчке и информатичка опрема у укупној вредности од 300 хиљада динара.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....