После више од деценије и по, и то у трилер финишу, Напредак из Банатске Тополе у Подручној лиги

Напредак из Банатске Тополе нови је члан Подручне фудбалске лиге „Зрењанин” и то након трилер завршнице у првенству Међуопштинске лиге „Кикинда-Житиште”. У последњем минуту последњег кола доигравања,  екипа из најмањег села са шире територије Града Кикинде стигла је до минималне победе од 1:0 над јединим ривалом Јединством и то на његовом терену у Новом Бечеју. Тополчани су се тако у великом стилу вратили у подручни ранг у којем су наступали током само једне сезоне – 2006/07. Оскар Балинт, председник УО Напретка, вели да је на тај начин циљ испуњен.

– Летос смо појачали и управу и играчки кадар. Кључан је био долазак Златка Ђорића, некадашњег играча у нашем елитном рангу, који је био и играч и тренер. Новобечејце, који су били водећи целе сезоне, пратили смо у стопу и иако су их, као екипу из градића и седишта општине, сви већ видели у вишем рангу, на терену смо им доказали да смо бољи. У сезони смо двапут с њима ремизирали и онда их победили у Новом Бечеју – резимира Балинт.

Истовремено, довели су Тополчани све под конац када је реч о инфраструктури на стадиону.

– Трибину смо покрили кровом и затворили је од страга и са стране, поставили пластичне столице, средили свлачионице, затегли ограде около терена. Сада имамо све услове да играмо и Подручну лигу, а формираћемо и јачи тим и неће се поновити наш једини наступ у овом рангу када смо одмах испали – јасан је Балинт.

Златко Ђорић, највише упамћен на теренима Србије као фудбалер некадашњег клуба из Банатског Двора из времена када је тадашња Будућност играла у финалу Купа СЦГ, и на прагу пете деценије био је најбољи појединац у читавој лиги ове сезоне, а командовао је и у свлачионици као кормилар.

– Све је било прелепо, нарочито спонтана прослава у центру села након победе у Новом Бечеју и уласка у виши ранг. Надам се наставку сарадње у Напретку, видећемо само на који начин – кратко ће Ђорић, који живи у Зрењанину, а запослен је у Прихватном центру за мигранте, између Банатске Тополе и Кикинде.

Недељко Цимеша, председник Месне заједнице, посебно истиче да Банатска Топола има свега 450 становника према последњем попису, а у контексту посете утакмицама Напретка.

– Били смо најгледанији клуб на целој територији Града Кикинде па и много шире. Трибина са 168 столица увек је била крцата, а поред ограде било је, у зависност од времена, још 100 до 200 гледалаца, па свако може израчунати колики је проценат мештана Банатске Тополе био уз нас. Људи су једноставно препознали поштену причу – с поносом наглашава Цимеша.

Неће овде стати Тополчани, уверава први човек села.

– Створићемо стабилног подручног лигаша, у Банатској Тополи не треба више да се игра најнижи ранг – закључује Цимеша.

НАСТУПИЛО 24 ИГРАЧА

За Напредак су у минулој сезони наступали: Душан Батанчев, Роланд Тури, Вук Вукмировић, Станислав Тодоров, Илија Дакић, Шандор Секереш (капитен), Вељко Јелача, Саша Николић, Срђан Васичин, Душан Голушин, Светислав Селаковић, Никола Ранков, Златко Ђорић, Едвин Каналаш, Марко Станковић, Даниел Ханђа, Марко Челекетић, Александар Барта, Саша Ердег, Никола Миладинов, Душко Вујин, Марко Тинтор, Филип Ач и Огњен Стојановић.   

Don`t copy text!