Посета ректора новосадског Универзитета Високој школи: Да деца одрастају здраво

Ректор Универзитета у Новом Саду и редовни професор Факултета спорта и физичког васпитања др Дејан Мадић био је у радној посети Високе школе струковних студија за образовање васпитача. Овом приликом састао се са менаџментом школе, професорима и  студентима како би им представио пројекат чији је циљ унапређење моторичких способности и физичког раста и развоја деце и омладине.

-Наш циљ су деца  и њихов развој. Већ две деценије бавимо се пројектом који нам даје одговор на питање у ком периоду живота морамо да имамо активну децу. Моторички програми који иницирају велики број способности најважнији су од четврте до седме године живота. Уз прави приступ можемо да променимо чињенице које говоре да је свако треће дете у Србији гојазно, а свако друго је у пред гојазном стању. Имамо мноштво деце са кривом кичмом, равним табанима, лошим држањем. Једини лек је игра. На нама је да обликујемо игру која ће донети добробит како физичку, тако и когнитивну, да деца науче да размишљају и потпуно искористе генетске потенцијале. На тај начин добићемо здраве младе и одрасле људе, као и старије који имају квалитетан живот – истакао је др Мадић.

Директорица Ангела Месарош Живков истакла је примере добре праксе које школа има у образовању будућих васпитача.

 

-Упознали смо га са студијским програмима и начином рада. Добили смо и предлог да се укључимо у пројекат који ће кроз школице спорта обухватити што више деце предшколског и деце млађег школског узраста. Пројекат Спин лаб већ 20 година примењује се на Факултету спорта и физичког васпитања и циљ је да се прошири и у нашем граду – рекла је Ангела Месарош Живков.

Радном састанку присуствовала је и чланица Градског већа Валентина Мицковски. Запослени у јединој високошколској установи упознали су госта са чињеницом да се ове године обележава 70 година рада и постојања, као и са капацитетима школе.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!