Породиљско боловање биће продужено за три месеца


Министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић Тепавчевић изразила је очекивање да ће, средином следеће године бити, усвојен закон према којем се породиљско одсуство за прво дете продужава са 12 на 15 месеци, а за друго са 15 на 18 месеци.

Додала је да је то мера популационе политике коју је подржао и најавио председник Србије, Александар Вучић, као и да то показује колико је Србија економски јака и стабилна јер, за спровођење те мере, држава из буџета треба да издвоји додатних 8,4 милијарди динара.

– Ми смо почели са конкретним изменама Закона о финансијској подршци породице са децом и, након свих процедура у Скупштини, очекујем да ће примена почети у првој половини наредне године – рекла је министарка Кисић за РТС.

Кисић је подсетила да је претходних година продужено одсуство за рађање трећег и четвртог детета на 24 месеца и да је држава, на тај начин, изашла у сусрет мајкама које су претходних деценија тражиле начин да продуже одсуство, како би што више времена провеле са својом децом.

Don`t copy text!