Кикинди од покрајине 277 милиона за инфраструктурне пројекте

Градоначелник Кикинде Никола Лукач потписао је данас у Покрајинској влади два уговора за доделу средстава путем јавног конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине.

У складу са одлуком о додели средстава, Граду Кикинди је овим уговорима додељено 277 милиона динара за финансирање пројеката извођења секундарне атмосферске канализације у деловима улица Душана Васиљева, Јаше Томића, Браће Лаковић и Семлачке, као и за реконструкцију дистрибутивне водоводне мреже у Кикинди.

Градоначелник Лукач је изразио захвалност Покрајинској влади и Управи за капитална улагања што су препознали важност улагања у Кикинду.

За реализацију 37 нових пројеката у АП Војводини и наставак финансирања десет пројеката који су планирани као вишегодишњи Покрајинска влада је издвојила готово шест милијарди динара.

Реч је о пројектима у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања, заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, здравствене заштите и развоја спорта.

 

– И ове године смо, преко Управе за капитална улагања, расписали јавни позив на који се одазвала већина локалних самоуправа, са којима ћемо заједнички реализовати значајне инвестиције на територији Војводине“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом уручења уговора представницима 36 локалних самоуправа за финансирање и суфинансирање пројеката.

Мировић је нагласио да је циљ да се покрену, као и ранијих година, значајне инвестиције које ће пре свега допринети локалном економском развоју, али и бољем и квалитетнијем животу свих становника Војводине.

Додели уговора присуствовао је директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.

Don`t copy text!