(ВИДЕО) Поклон Градског одбора СНС: Гимназијска библиотека обогаћена са 200 књига

Поводом обележавања 165 година постојања Гимназије „Душан Васиљев“, данас је овој школи стигао вредан поклон. Градски одбор Српске напредне странке донирао је ђацима, за школску библиотеку 200 књига.

Поклон је уручила председница ГО СНС, Станислава Хрњак.

– Велико ми је задовољство што смо у прилици да, на овако велики јубилеј, дарујемо Гимназију чији сам и ја била ђак. Гимназијалци су ових дана, у различитим програмима, представили своје знање, умеће и посвећеност. Зато нам је важно да им омогућимо да дођу до неких наслова који им, можда, до сада, нису били доступни. Уверена сам да ће и ђаци и професори оправдати важност ове образовне институције и њен свеукупни значај за наш град – рекла је Станислава Хрњак.

Градски одбор СНС континуирано спроводи акције поклањања књига грађанима.

– Договорили смо се да се наша акција, у току ових празничних дана, измести са Трга и да књиге сада поклонимо библиотеци у Гимназији. У питању су наслови широког дијапазона – од белетристике, стручних, научних дела, до књига издатих у Кикинди и оних на страним језицима. Такође смо поклонили комплетна дела Стевана Сремца и Иве Андрића. Увек мислимо на младе и желимо да остану у Кикинди и да нам се врате после школовања – додао је Срђан Сивчев, председник Савета за науку и технологију ГО СНС.

Мирјана Дражић, директорица Гимназије, захвалила је на поклонима.

– Ово је диван поклон за завршницу обележавања нашег јубилеја. Наши ученици радо користе школску библиотеку за припрему за наставу, али и за читање из задовољства.

Станислава Хрњак истакла је да акција поклањања књига траје већ годинама.

– Суграђани увек дивно реагују. У времену развоја технологије, сматрамо да је то веома важно. Људима нудимо различите наслове, свако може да изабере књигу коју жели и добија је бесплатно. Никада не губимо из вида да је писано штиво неопходно. У овом брзом темпу живота све мање стижемо да читамо. Зато се искрено надам да ће то бити мотивација да, не само гимназијалци, него и остали наши суграђани, прочитају нешто лепо.

Она је најавила да ће кикиндски СНС још једну акцију даривања књига на Градском тргу одржати већ наредних дана.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!