Подељени поклон-пакети Града: у Кикинди се рађа све више беба

Вујадин, Александар и Луција добили су данас поклоне од Градске управе јер су међу 135 најмлађих суграђана, рођених у јулу, августу и септембру. У Свечаној сали подељени су пакети са стварима неопходним за бебине прве месеце и столице за храњење. Појединачна вредност пакета је око осам хиљада динара. Овим Град редовно, свака три месеца, изражава добродошлицу новим становницима уз најлепше жеље за лепо детињство и срећан живот.

Бебе и њихове родитеље, баке и деке, угостили су председник Градске скупштине Младен Богдан, заменица градоначелника Дијана Јакшић Киурски и чланица Градског већа за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици, Мелита Гомбар.

– Беба има све више, што значи да наше мере дају резултате, фокусирани смо на породицу и децу, они су у средишту нашег рада – рекао је Богдан. – Поносни смо што данас из Градске куће можемо да пошаљемо најлепшу поруку – да треба да чувамо породицу и да су родитељи, упркос овим изазовним временима, одлучили да се посвете потомству, што је изузетно важно и за град и за целокупну заједницу. Све што радимо је безвредно, уколико нас нема. Имамо читаву лепезу мера којима, као Град, помажемо деци и породицама. Помогли смо сваком детету за које су нам се родитељи обратили. С правом можемо да кажемо да је Кикинда град породице.

Богдан је подсетио да Град за прворођено дете додељује 30 хиљада динара, за друго дете – 20 хиљада, обезбеђује чланство у „Клубу три плус“ којим се остварују попусти, као и регресиран превоз, поклоне првацима и деци која освајају награде. За помоћ незапосленим родитељима годишње се издваја више од девет милиона, а за стипендије више од 11 милиона динара. Локална самоуправа помаже и паровима који су у процесу вештачке оплодње – у овој години у ту сврху издвојено је 2,5 милиона динара.

Don`t copy text!