3 октобра, 2023

Почиње пријављивање кандидата за плаћену праксу

Завршено је пријављивање послодаваца за учешће у програму Владе Србије „Моја прва плата“ који спроводи Национална служба за запошљавање. За неколико дана, 3. октобра, почеће да се примају и пријаве кандидата, заинтересованих за плаћену праксу. Програм је осмишљен како би се подстакло оспособљавање младих за самосталан рад и њихово запошљавање, и пружила подршка привреди у решавању проблема са недостатком кадрова.

До краја октобра, за запослење по Програму моћи ће да конкуришу млади до 30 година са средњим или високим образовањем који се налазе на евиденцији незапослених, нису већ били корисници програма нити су, у протеклих шест месеци, били запослени код изабраног послодавца, и немају положен стручни испит ни радног искуства стеченог на пословима који подразумевају ниво образовања са којим се пријављују.

Пријаве се шаљу електронски, на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs. Потребно је попунити образац и приложити скенирану диплому. Избор кандидата послодавци ће завршити у току новембра, а крајњи рок за закључење уговора је 15. децембар.

Новозапослене ће Национална служба за запошљавање финансирати девет месеци; 25 хиљада добијаће они који имају завршену средњу школу, док ће високообразовани бити плаћени 30 хиљада динара. Послодавци имају могућност да доплаћују месечна примања новозапосленима, али тај износ не сме бити већи од оног који уплаћује Служба и опорезује се 20 одсто.

По конкурсу „Моја прва плата“ прошле године у Кикинди су запослене 23 особе. Послодавци из приватног сектора највише су тражили трговце, док су јавном сектору, у највећем броју случајева, недостајали медицински радници са средњом стручном спремом.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!