ОШ „Васа Стајић“ прославља 65 година постојања

Креативним радионицама, изложбама и спортским активностима, ученици и запослени у Основној школи „Васа Стајић“ у Мокрину данас су обележили значајан јубилеј – 65 година постојања и рада.

Прослави су, у име локалне самоуправе, присуствовали Валентина Мицковски, чланица Градског већа за културу и образовање и Богдан Тасовац, секретар Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе.

– Ђаци су одлучили да Дан школе буде обојен креативношћу и љубављу. Пипремили су веома лепе активности. Мислим да је сарадња локалне самоуправе и Школе на завидном ноивоу. Ми у Граду бринемо о деци, сматрамо да је улагање у образовање и инвестирање у школску инфраструктуру веома важно, како би се побољшали услови за одржавање наставе – рекла је Валентина Мицковски честитајући Дан школе ђацима и свим запосленима.

Она је истакла да је, из буџета Града, ове године, само за основно образовање идвојено 220 милиона динара, што је за 40 милиона  више у односу на прошлу годину.

Прослава јубилеја Школе биће настављена вечерас, приредбом у сали Дома културе, од 19 сати. За родитеље, пријатеље и госте, наступиће ђаци, чланови КУД „Мокрин“ и полазници Основне музичке школе „Слободан Малбашки“.

Зграда ОШ „Васа Стајић“ изграђена је 1963. године. Има 12 учионица, осам кабинета, фискултурну салу, кухињу, трпезарију, библиотеку, информатичку и учионицу са видео-бимом, просторију за продужени боравак. Највећа је сеоска школа на територији Града.

Don`t copy text!