Одржана најлепша трка у граду: „Нај Киће“ су Александра и Теодор

Сваке године један од најлепших делова „Поздрава пролећу“ је трка у пузању „Нај Кића“, која је, уједно, и једини програм који неминовно, сваки пут има нове такмичаре. Данас је, у добром расположењу, у салу Културног центра стигло 11 беба са родитељима и навијачима. Сви су дошли раније како би се упознали са конкуренцијом и окупили се на стази. Дужину од 2,8 метара прелазило је по троје, а мамци су, и ове године били разнолики, од телефона и даљинских управљача, до хране и сокића.

Иако им је било забавније да се на стази играју и друже, многи су, ипак, на инсистирање родитеља и уз подршку навијача, стигли до циља. Међу девојчицама, прва је била  Александра Степанчев која је до свог кексића допузала за  17,69 секунди. Победница има 15 месеци и на такмичење је стигла из Мокрина, са мамом Мирјаном и татом Александром.

– Нисмо се спремили, били смо у недоумици да ли да је пријавимо јер је мало лења, али смо знали да је храна најбољи мамац и да ће тако сигурно пузати – да смо донели домаћу кобасицу, она би била најбржа – каже мама Мирјана.

Другопласирана је била Николина Маљугић, а треће место заузела је Изабела Курунци. У мушкој конкуренцији, најбржи је био Теодор Богуновић (време – 21 секунд), а само нешто спорије до циља су стигли Лука Буцало и Мијат Гверо.

Победник Теодор има 13 месеци и дошао је са мамом Сањом и татом Александром. Мало касније је пропузао, каже мама Сања, али се данас то исплатило. По три првопласиране бебе добиле су плакете, а сви учесници захвалнице и поклоне Града, као успомену на ово, прво и најслађе надметање.

С. В. О.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!