Од уторка пријава за још 100.000 туристичких ваучера

Влада Србије одобрила је нових 500 милиона динара за поделу још 100.000 туристичких ваучера, а нови круг пријаве грађана који имају право на коришћење субвенционисаног одмора у Србији почеће у уторак, најавио је државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Кандић.

– У сарадњи са Поштом Србије, од уторка крећемо са новим кругом пријаве. Оставили смо неколико дана грађанима да би могли да изврше резервацију код угоститеља којих на листи оних који примају ваучере има негде око 4.300. Очекујемо да ће ово бити веома успешна акција, прошли пут су фактички ваучери подељени за непун дан. Очекујемо да ћемо и у уторак успешно завршити и овај круг – рекао је Кандић.

На питање колико је подела ваучера утицала на развој туризма, Кандић каже да је то изузетно делотворна мера, једна од најбољих мера за развој домаћег туризма.

– Најпре је спасила домаћу привреду од пропасти у ковид кризи, повећала знатно број домаћих туриста и када су прошле ковид мере, продужила је сезону у Србији – навео је Кандић.

Кандић каже да је и те како повећан број оних који се пријављују у систем е-туриста и да је домаћа туристичка привреда, посебно домаћа сеоска газдинства, схватила значај легалног пословања, не само због акције ваучера већ и због погодности које могу имати када је реч о добијању кредита и подстицаја.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!