Новом Уредбом о енергетски заштићеном купцу више грађана оствариће попуст

Влада Републике Србије усвојила је, на предлог Министарства рударства и енергетике, измене и допуне Уредбе о енергетски угроженом купцу које ће омогућити већем броју грађана да добије попуст за електричну енергију, гас или грејање.

 

– То значи да ће пензионерско домаћинство које има уговор о снабдевању електричном енергијом на своје име, а чија пензија не прелази 21.766,26 динара, моћи да оствари право на додатно умањење рачуна у износу од хиљаду динара током грејне сезоне. Изменама Уредбе право на умањење рачуна за електричну енергију, гас или грејање имаће и домаћинства чији су чланови остварили право на увећану новчану социјалну помоћ. Поред тога, новина је и да се поступак за утврђивање статуса енергетски угроженог купца покреће по службеној дужности, што је много лакши пут остваривања права за најстарије суграђане који нису у могућности да лично поднесу захтев – истакао је председник градске Скупштине Младен Богдан.

За информације и питања о статусу овог права, као и за подношење захтева, грађани могу да се обрате запосленима у канцеларији број шест у Градској управи. За подношење захтева неопходна су следећа документа: доказ о висини пензије односно пензиони чек, уговор о снабдевању тачније последњи рачун за испоручену електричну енергију и очитана или фотокопирана лична карта.

Don`t copy text!