Наш град домаћин кампу „Мој први смеч“

Кикинда је домаћин кампа „Одбојка зове – Мој први смеч“ у којем је учешће узело осамдесетак дечака из читаве Србије. Организатор је  Одбојкашки савез Србије, а тренинзи се свакодневно одржавају у СЦ „Језеро“. Никола Лукач, градоначелник и Драган Пецарски, члан Градског већа посетили су госте и пожелели им добродошлицу у наш град.

-Камп је од велике важности за српску одбојку. Ово је друга недеља да се одржава и окупио је велики број талентованих одбојкаша који су прошли селекцију – истакао је Неџад Османкач, селектор мушке јуниорске репрезентације Србије  – Другу годину заредом смо у Кикинди, а за то су заслужни фантастични услови које имамо од смештаја до тренинга. Хвала локалној самоуправи, а посебно градоначелнику Лукачу који је препознао колико је важно радити са младим талентима. Неки од ових момака, сигуран сам, биће врхунски спортисти.

Менаџер и координатор пројекта Зоран Лајић испред Одбојкашког савеза Србије додао је се у Кикинди окупила Србија у малом.

-У две смене имамо  осамдесетак дечака и десетак тренера којима смо пренели своје знање. Кикинда је са правом град добрих људи јер нам је другу годину беспрекоран домаћин, а помаже нам и око техничке организације – казао је Лајић.

Најбољи одбојкаши узраста од четвртог разреда основне до трећег разреда средње школе у Кикинди су вредно тренирали и научили пуно тога. Међу њима је и Тадија Матић (15) из Лесковца.

-Други пут сам у Кикинди и веома ми се свиђа. Миран и леп град са пуно историје, а нарочито сам одушевљен мамутицом Киком коју смо видели у Народном музеју. Камп ми пуно значи јер ми помаже да извучем свој максимум, да поправим технику. Стекао сам и упознао пуно нових пријатеља – додао је Тадија Матић.

Овај пројекат успео је да заинтересује дечаке да се баве одбојком и спортом и зато има немерљив значај за нашу земљу.

-Окупио је доста деце, а посебно је важан јер препознаје таленте из руралних средина који, можда, не би добили шансу да се баве одбојком. Од изузетне је важности што смо као Град привукли Одбојкашки савез и надамо се да ће сарадња наставити и наредних година – прецизирао је Пецарски.

Камп „Мој први смеч“ подржао је Одбојкашки савез Србије и он је бесплатан за учеснике.

 

 

Don`t copy text!