Напредују радови на изградњи спортске хале у Новом Кнежевцу

„Покрајинска влада је, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, обезбедила средства за изградњу спортске хале у Новом Кнежевцу с обзиром на то да је ово једна од пет општина у Војводини које немају халу. Реч је о пројекту вредном 638,7 милиона динара“, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка радова.

Пројектом је предвиђена изградња објекта површине 2.163 квадратна метра, капацитета 450 седећих места, намењеног за рукомет, кошарку, одбојку, тенис, борилачке и друге спортове. Планирана је и изградња трибина за гледаоце, портирнице са билетарницом, лекарске собе, теретане, свлачионице са припадајућим купатилима, као и техничких и помоћних просторија.

„Желимо да ово место опстане иако последњих година, па и деценија, бележимо негативне демографске трендове. Припремамо пројектну документацију за изградњу спортских хала и у другим општинама – Тител, Сремски Карловци и Ириг. Посебно морамо да радимо у будућности, да доведемо предузећа како би људи овде пронашли радна места и остали у својој средини“, истакао је Мировић.

Мировић је обишао и Специјалну болницу за психијатријске болести „Свети Врачеви“, где су у току припреме за адаптацију објекта Психијатрије 2, у коме се налази одељење где се лече пацијенти оболели од болести зависности. Покрајинска влада је, преко Управе за капитална улагања АП Војводине, обезбедила 100 милиона динара за финансирање адаптацијe овог објекта.

Пројектом је предвиђена замена свих дотрајалих унутрашњих подова, зидова, плафона и столарије, израда термоизолације на фасади, замена крова и партерно уређење. У току је припрема документације за расписивање јавне набавке за извођача радова, као и за стручни надзор над извођењем радова.

„Очекујем да ћемо током лета започети реконструкцију овог објекта. У разговору са управом болнице постигнут је договор да обезбедимо средства и за нове кревете и душеке, као и за једно санитетско возило које је неопходно за превоз пацијената на прегледе у друге болнице, а план нам је да у наредној години издвојимо новац за уређење инфраструктуре у кругу болнице“, нагласио је Мировић.

 

Don`t copy text!